SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

ATP, comunicat în cazul Djokovic: „Ne bucură verdictul, dar recomandăm vaccinarea”

Novak Djokovic // FOTO: Imago
Novak Djokovic // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 11 ianuarie 2022 10:55 / Actualizat marti, 11 ianuarie 2022 11:23

ATP a emis un comunicat în care vobește despre situația sârbului Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP). El a primit acceptul de a juca la Australian Open, primului turneu de Grand Slam al anului, care se va juca între 17 și 30 ianuarie.

  • Context: Audierea lui Novak Djokovic (34 de ani), care a avut loc luni, s-a încheiat favorabil pentru sârb: judecătorul a întors decizia prin care acestuia i-a fost anulată viza și a dictat eliberarea sa din detenție! 
  • Sârbul poate participa la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat pe 9 ori
  • Alex Hawke, ministrul pentru Imigrare din Australia, poate interveni oricând pentru a anula viza sârbului încă o dată, dar este de așteptat ca o decizie finală să fie luată abia de marți încolo.

ATP, forul care guvernează tenisul masculin, spune în comunicat că se bucură că Djokovic a primit acceptul de a juca la Australian Open și încurajează jucătorii să se vaccineze împotriva COVID-19.

A mințit Novak Djokovic? Altă controversă majoră: sârbul riscă 12 luni de închisoare!
AUSTRALIAN OPEN
A mințit Novak Djokovic? Altă controversă majoră: sârbul riscă 12 luni de închisoare!

ATP, comunicat în cazul Djokovic: „Ne bucură verdictul, dar recomandăm vaccinarea”

„ATP respectă sacrificiile făcute de locuitorii Australiei de la începutul pandemiei de COVID-19 și politicile privind imigrația care au fost impuse. Complicațiile apărute în ultimele zile, în legătură cu intrarea în Australia a jucătorului, arată că e nevoie de o înțelegere mai bună și de comunicare.

Călătorind spre Melbourne, e clar că Novak Djokovic a crezut că a primit o excepție medicală pentru a putea îndeplini regulile privind intrarea în țară. Evenimentele care au dus la procesul de luni au făcut rău tuturor, inclusiv pregătirii lui Novak Djokovic pentru Australian Open. 

Excepțiile medicale sunt oferite de comisii independente de ATP. Totuși, am fost în contact cu Tennis Australia (n.r- Federația de Tenis din Australia) pentru a exista transparență în timpul procesului. Ne bucură veridicul te luni și abia așteptăm să vedem două săptămâni spectaculoase de tenis.s

Mai mult, conducerea ATP recomandă vaccinarea tuturor jucătorilor. Credem că este esențială pentru ca sportul să continue în timpul pandemiei. Suntem bucuroși că 97% din jucătorii din Top 100 sunt vaccinați”, se arată în comunicatul ATP.

VIDEO Novak Djokovic, campion la Australian Open 2021

Cazul lui Novak Djokovic, pe scurt:

  • Deși organizatorii de la Australian Open acceptaseră ca Novak Djokovic să poată juca la Melbourne fără vaccin, situația s-a schimbat radical în momentul în care liderul din ATP a ajuns la Antipozi. 
  • Autoritățile nu i-au permis acestuia să intre pe teritoriul Australiei. Interogat de polițiștii de frontieră timp de aproape 9 ore, Djokovic a aflat că nu i se permite intrarea în Australia pe baza scutirii medicale de la vaccin pe care a prezentat-o. Viza lui Nole a fost anulată, el a fost plasat în izolare, iar avocații săi au contestat decizia.
  • Djokovic a fost închis câteva zile într-o unitate de cazare din Melbourne, destinată refugiaților și imigranților. A rămas acolo până luni dimineața.
  • În apărarea sârbului, avocații lui au susținut că pe 16 decembrie Nole a fost testat pozitiv la coronavirus, astfel că i s-ar cuveni o scutire de la vaccinare. 
  • Azi, un judecător a întors decizia prin care acestuia i-a fost anulată viza și a dictat eliberarea sa din detenție! Acesta poate participa la Australian Open 2022

Citește mai multe știri din tenis:

Familia lui Djokovic a oprit conferința de presă când a fost întrebată de testul pozitiv al jucătorului: „OK, încheiem aici” » Apoi a început să cânte!

Novak Djokovic a rupt tăcerea! S-a antrenat la Melbourne și a anunțat ce urmează: „De asta am zburat aici”

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează