SPORTURI  »  TENIS  »  ATP QUEEN'S

ATP QUEEN'S // VIDEO+FOTO „NextGen”, mai stai o tură! Decalaj imens de vârstă între semifinaliștii de la Queen's: mai tânăr cu 19 ani, Auger-Aliassime a fost trimis acasă de Feliciano Lopez + ibericul a câștigat și finala

Feliciano Lopez și al doilea său titlu de la Queen's // FOTO: Reuters +2   FOTO
Feliciano Lopez și al doilea său titlu de la Queen's // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 iunie 2019 14:01

ATP QUEEN'S // Finala turneului ATP 500 de la Queen's, competiție care se joacă pe iarbă, a fost câștigată de spaniolul Feliciano Lopez (37 de ani, 113 ATP), care l-a învins pe francezul Gilles Simon (34 de ani, 38 ATP), scor 6-2, 6-7, 7-6. Ambii au ajuns în finală după ce au trecut în penultmul act de adversari ce fac parte din așa numitul „NextGen”.

Feliciano Lopez, care intrase pe tablou cu ajutorul unui wild-card, și-a trecut în palmares, la 37 de ani, cel de-al doilea său titlu la Queen's, după cel cucerit în 2017, și al șaptelea al carierei. Mai puternic în momentele decisive, ibericul, un veritabil specialist pe iarbă, a terminat meciul la fileu, în ofensivă, exact cum a făcut-o pe aproape toată durata finalei. 

NextGen, înfrânt în semifinale

Lopez l-a învins în semifinale pe canadianul de 18 ani Felix Auger-Aliassime (21 ATP), pe care l-a învins în trei seturi echilibrate, scor 6-7 (3), 6-3, 6-4 . Ibericul e mai in vârstă decât Aliassime cu nu mai putin de 19 ani, dar asta nu l-a împiedicat să-i administreze o lecție de tenis pe care tânărul originar din Montreal nu o va uita prea curând.

Feliciano Lopez (în dreapta) și Felix-Auger Aliassime // FOTO: Guliver/Getty Images

Gilles Simon, un alt jucător din vechea generație, a trecut în semifinale de rusul de 23 de ani Daniil Medvedev (13 ATP), adversar cu 11 ani mai tânăr. Francezul a revenit de la 0-1 la seturi și s-a impus cu 6-7 (4), 6-4, 6-3, după două ore și 39 de minute de joc.

Gilles Simon (în stânga) și Daniil Medvedev // FOTO: Guliver/Getty Images

Înfrângerile celor doi jucători din noul „val” vin în contextul declarațiilor tari făcute în ultima perioadă de foști mari jucători, precum John McEnroe sau Boris Becker, care i-au „încolțit” pe tinerii jucători din circuit pentru lipsa de reacție pe care o manifestă în fața tenismenilor experimentați din ATP.

La Halle (Germania), cealaltă competiție care se desfășoară pe iarbă în această săptămână, Roger Federer (37 de ani, 3 ATP) s-a impus în fața lui David Goffin (28 de ani, 33 ATP), scor 7-6 (2), 6-1.  Detalii despre meci, AICI!

Vezi și:

VIDEO Juan Martin del Potro a făcut un anunț îngrijorător după ce a primit verdictul crunt al medicilor: „Nu știu dacă voi mai putea să revin”

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează