SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

VIDEO Rafael Nadal reușește o nouă revenire miraculoasă » Condus cu 2-5 în decisiv, ibericul s-a calificat mai departe la Indian Wells: „Nu meritam să câștig”

Rafael Nadal / Sursă foto: Twitter@ Rafa Nadal Academy
Rafael Nadal / Sursă foto: Twitter@ Rafa Nadal Academy

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 martie 2022 01:56 / Actualizat duminica, 13 martie 2022 16:59

Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) s-a calificat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în turul III al Mastersului de la Indian Wells. Ibericul a rezistat eroic în fața americanului Sebastian Korda (21 de ani, 38 ATP), pe care l-a învins în trei seturi, scor 6-2, 1-6, 7-6 (3), după două ore și 31 de minute de joc. Korda a condus cu 5-2 în decisiv. 

După ce a revenit de la 0-2 în fața lui Daniil Medvedev, în finala de la Australian Open, Rafael Nadal a fost protagonistul unei alte reveniri improbabile.

Departe de cel mai bun nivel al său, Nadal a găsit, cumva, o cale de a ieși din „capcanele” întinse de Korda în seturile doi și trei. Chiar dacă și-a adjudecat fără probleme primul set, 6-2, fostul lider mondial a cedat inițiativa în setul secund: a lovit scurt, pe centrul terenului, Korda pedepsind fiecare astfel de lovitură a lui Rafa.

Mai mult, Nadal a returnat extrem de slab, americanul izbutind să preia inițiativa și să controleze majoritatea punctelor. De nerecunoscut în multe momente, ibericul și-a pierdut de două ori serviciul, iar Korda s-a impus cu un neverosimil 6-1. 

Condus cu 2-5 în decisiv, Nadal s-a calificat în turul III la Indian Wells

Degringolada din jocul spaniolului a persitat mult timp și în decisiv. Lent și previzibil, Nadal a fost citit excelent de american, care a făcut două break-uri și s-a distanțat la 5-2. De două ori a avut americanul șansa de a închide setul și de a obține victoria în fața idolului său, însă ibericul a început să-și ridice, treptat, nivelul jocului. 

Spaniolul a lovit mai adânc, a reușit câteva lovituri marcă înregistrată și a construit o revenire la care prea puțini fani de-ai săi mai sperau. Nadal a împins meciul în prelungiri și s-a impus la trei în tie-break. 

Cu victoria în fața lui Korda, Nadal a ajuns la 16 victorii în acest sezon, spaniolul continuând să fie imbatabi în 2022. Rafa are deja trei titluri, cucerite la Melbourne Summer Set, Australian Open și Acapulco. 

Nadal, după thriller-ul cu Sebastian Korda: „Adversarul meu ar fi meritat să câștige”

La final, Rafa a recunoscut că a făcut un meci slab, dându-i credit mult mai tânărului său oponent.

Cred că am jucat unul dintre cele mai proaste meciuri ale mele de anul acesta. Sebastian a jucat bine, a fost agresiv, mi-a fost foarte greu să controlez mingea. Plus că nu am servit bine, nu am putut să-i provoc multe daune cu forehand-ul.

Dar se întâmplă, uneori, să câștigi meciuri ca acesta, nu? Îmi pare rău pentru adversarul meu, ar fi meritat să câștige mai mult decât mine”, a spus Nadal la finalul meciului. 

În turul III, Nadal îl va întâlni pe britanicul Daniel Evans (29 ATP, 31 de ani), pe care-l conduce cu 2-0 în raportul meciurilor directe. Evans a avut primul tur liber și s-a impus în turul secund în fața lui Federico Coria (30 de ani, 65 ATP), scor 6-2, 6-0.

Citește și alte știri din tenis: 

Bornă istorică pentru Andy Murray! Britanicul a câștigat primul meci de la Indian Wells și a bifat un record impresionant

Darren Cahill a rupt colaborarea cu Amanda Anisimova: „A ajuns într-un punct în care nu crede că mai poate exista progres”

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează