SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

VIDEO + FOTO Final de drum! Simona Halep, ELIMINATĂ în semifinale la Indian Wells de Iga Swiatek

Simona Halep (30 de ani, locul 26 WTA) a fost învinsă de Iga Swiatek (20 de ani, 4 WTA), scor 6-7(6), 4-6, în prima semifinală WTA a turneului de la Indian Wells! +19   FOTO
Simona Halep (30 de ani, locul 26 WTA) a fost învinsă de Iga Swiatek (20 de ani, 4 WTA), scor 6-7(6), 4-6, în prima semifinală WTA a turneului de la Indian Wells!

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 martie 2022 04:57 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 05:41

Simona Halep (30 de ani, locul 26 WTA) a fost învinsă de Iga Swiatek (20 de ani, 4 WTA), scor 6-7(6), 4-6, în prima semifinală WTA a turneului de la Indian Wells!

  • Iga Swiatek a început competiția de la Indian Wells pe locul 4 WTA, dar de săptămâna viitoare va ocupa locul 2. Poloneza le va depăși pe Barbora Krejickova și Aryna Sabalenka.
  • Simona Halep, locul 26 la începutul turneului, va urca până pe locul 19 WTA grație parcursului de la Indian Wells.
  • Pentru calificarea în semifinale, Simona Halep are asigurat un cec în valoare de 344.000 de dolari.
Criză de nervi: Halep a rupt racheta în semifinala cu Swiatek!
INDIAN WELLS
Criză de nervi: Halep a rupt racheta în semifinala cu Swiatek!

Simona Halep, ELIMINATĂ în semifinale la Indian Wells de Iga Swiatek

Meciul a început extrem de echilibrat, cu cele două jucătoare adjudecându-și serviciul până la 3-2 pentru Swiatek. Apoi, tenismena din Polonia a reușit să rupă echilibrul și s-a desprins. Într-o replică fantastică, Simona a câștigat 3 game-uri la rând! A avut serviciul la 5-4, dar n-a fost suficient.

Tie-break în primul act al întâlnirii, unde experiența sportivei noastre nu și-a spus, din păcate, cuvântul. Halep a ratat două mingi de set, i-a permis lui Swiatek să se impună după o oră de luptă, apoi și-a rupt racheta.

+15 FOTO

Problemele pentru Simona au continuat și în debutul setului secund, când a intervenit o accidentare cauzată de o întindere la coapsa piciorului stâng. 

În consecință, Halep a încercat să scurteze punctele, a fost ajutată și de Swiatek, care a comis în continuare multe erori neforțate, însă sacrificiul româncei nu a fost răsplătit în final și pe tabelă. 

Simona a condus și în setul secund, cu 4-2, numai că jucătoarea de 20 de ani a revenit și a câștigat 4 game-uri la rând.

1 oră și 49 de minutea durat semifinala dintre Halep și Swiatek

Statisticile meciului Simona Halep - Iga Swiatek

Final de drum! Simona Halep, ELIMINATĂ în semifinale la Indian Wells de Iga Swiatek
  • În cealaltă semifinală de la Indian Wells se duelează Paula Badosa (24 de ani, loc 7 WTA) și Maria Sakkari (26 de ani și loc 6 WTA).

FINAL » Simona Halep - Iga Swiatek 6-7(6), 4-6 | Semifinale Indian Wells

  • 4-6, game Swiatek. Fără replică! Poloneza câștigă 4 game-uri la rând și se califică în finală.
  • 4-5, break Swiatek. Serviciul doi al Simonei, la siguranță, e fructificat la maximum de Iga, care va servi pentru finală.
  • 4-4, game Swiatek. Incomodată de întindere, Simona încearcă să scurteze punctele. Pare insuficient. Swiatek acceptă invitația la atac și se impune la 0.
  • 4-3, re-break Swiatek! Din nefericire, Simona are mari probleme la serviciu. Cu 3 mingi de break, Swiatek revine în cărți pentru actul secund, deși nu elimină din joc erorile neprovocate.
  • 4-2, break Halep! Halep nu se mai poate deplasa în teren - punctul ei forte - la fel de bine din cauza problemelor la piciorul stâng, afectat de o întindere la coapsă. Dar sportiva noastră strânge din dinți și profită de erorile copilărești din dreptul polonezei.
  • 2-2, break Halep! În ciuda problemelor fizice, Halep revine în meci și egalează! Swiatek greșește neforțat în momente-cheie.

  • 1-2, break Swiatek! Simona acuză primul set, unul foarte încărcat, și cere intervenția fizioterapeutei. Primește un time-out medical de 3 minute pentru dureri la coapsa stângă, care îi este bandajată.
  • 1-0, game Halep. Simona începe slab primul game al setului secund, dar se montează pe parcurs și preia conducerea ea de această dată.

STATISTICILE PRIMULUI SET:

Final de drum! Simona Halep, ELIMINATĂ în semifinale la Indian Wells de Iga Swiatek
  • SET SWIATEK! După o oră de luptă, Simona Halep capitulează în tie-break-ul primului set, după ce a ratat două mingi de set!

  • 6-6, game Halep. Swiatek nu prinde terenul cu două mingi consecutive, Simona vine ca un tăvălug peste adversara ei de 20 de ani și avem tie-break!
  • 5-6, game Swiatek. Încurajată de fani, Simona n-are nicio șansă pe serviciul lui Swiatek, care se bazează pe prima minge și se impune la 0.
  • 5-5, break Swiatek! La 30-15 pentru Simona, Swiatek scoate din mânecă un demivoleu fantastic. Poloneza semnează ulterior un smash de manual, are o oportunitate de break, preia controlul încă de la retur și împinge actul de debut în prelungiri.
  • 5-4, break Halep! Simona are încă o șansă de break, dar e învinsă de serviciul cu mult kick reușit de Swiatek. Românca nu cedează, câștigă în final al 3-lea game la rând și va servi pentru set!
  • 4-4, game Halep. Cu mingi noi, Swiatek încearcă să conducă punctul, însă Halep răspunde încă o dată excelent din defensivă, 40-0, câteva izbucniri ale polonezei, dar e egalitate la 4.
  • 3-4, RE-BREAK Halep! Simona are prima oportunitate de break și o concretizează!

  • 2-4, BREAK Swiatek! Simona are câteva ratări la limită, succesive însă, nu prinde tușa, Iga are 3 oportunități de break și nu iartă!
  • 2-3, game Swiatek. Iga reușește des un-doi-ul, asta și pentru că unele retururi ale Simonei sunt scurte, modeste. Poloneza e agresivă, are grijă să aibă mult teren liber în față la lovire și conduce în continuare jocul.

  • 2-2, game Halep. Sportiva noastră se simte excelent când înaintează în teren, e incomodată însă de un retur curajos al lui Swiatek pe un serviciu mai moale, dar câștigă în cele din urmă lejer game-ul.
  • 1-2, game Swiatek. Halep ajunge iar la 30 egal pe serviciul polonezei, pe care o forțează să atace din poziții incomode și să greșească. Ratează un backhand riscant, iar Iga rămâne la conducere.
  • 1-1, game Halep. Simo începe cu o dublă greșeală, dar stă bine ulterior în defensivă și așteaptă eroarea lui Swiatek, care vine rapid, pe rever. Românca încheie game-ul cu primul as al întâlnirii!
  • 0-1, game Swiatek. Adversara Simonei are dificultăți la serviciu în startul întâlnirii, însă reușește în cele din urmă să-și adjudece game-ul inaugural.
  • A început meciul!

Halep și Swiatek s-au mai duelat de trei ori până acum, de fiecare dată la turneele de Grand Slam, iar jucătoarea noastră a câștigat două partide. Simona s-a impus la Roland Garros 2019, scor 6-1, 6-0, și la Australian Open 2021, scor 3-6, 6-1, 6-4. Poloneza a triumfat la Roland Garros 2020, scor 6-1, 6-2.

VIDEO » Rezumatul meciului Simona Halep – Petra Martic

Mai multe știri din tenis:

WTA, provocare inedită înaintea duelului Halep - Swiatek de la Indian Wells » 10 imagini altfel

Simona Halep, reacție la Indian Wells: „Să nu vorbim despre asta, pentru că mă panichez”

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (43)
zorrozabal
zorrozabal  •  19 Martie 2022, 20:26
Postat de snooker pe 19 Martie 2022, 10:47

Primul serviciu: Halep 64%, Swiatek 58%. Noapte buna! Inca n-a scris niciun ignorant ca Halep s-a batut singura?:))))

In momentele importante:la 5-4 și serviciul pentru ea(in primul set) și la 4-2 și serviciul pentru ea (in setul doi)!In game-urile astea nu i-a intrat nici macar odata primul serviciu!

doxin
doxin  •  19 Martie 2022, 11:41
Postat de rocky5 pe 19 Martie 2022, 10:19

La cât ne dau reluarea meciului, că vreau să savurez? Mai ales când s-a dat lovită! Și când a rupt racheta bineînțeles! ;)

Cred ca ai facut *** dimineata ca a luat Halep bataie.cea mai fericita zi din viata ta,papagalule

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

snooker
snooker  •  19 Martie 2022, 10:47
Postat de cuviosulmafiot pe 19 Martie 2022, 09:44

„Mulțumește-i”Simonei-ca nu i-a intrat deloc primul serviciu deloc!Iar asta nu depinde de adversara!***

Primul serviciu: Halep 64%, Swiatek 58%. Noapte buna! Inca n-a scris niciun ignorant ca Halep s-a batut singura?:))))

Vezi toate comentariile (43)
Comentează