FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB a primit motivarea Curții de Apel și a luat prima decizie

FOTO: Facebook @FCSBOfficial
FOTO: Facebook @FCSBOfficial

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2024 18:29 / Actualizat vineri, 17 mai 2024 21:26

FCSB a schimbat descrierea paginii sale de Facebook, urmare a motivării transmise de Curtea de Apel în procesul privind palmaresul Stelei.

Curtea de Apel București a transmis motivarea deciziei din octombrie 2023, care preciza că CSA Steaua rămâne cu palmaresul din perioada 1947-1998. Iar clubul din Ghencea, activ în acest moment în liga secundă, a ieșit astăzi cu un atac la adresa FCSB, pe care o acuză că „a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”.

E sigur că FCSB ar da lovitura în mercato: „Cu el, ar avea cea mai bună apărare din România!”
FCSB
E sigur că FCSB ar da lovitura în mercato: „Cu el, ar avea cea mai bună apărare din România!”

FCSB a schimbat descrierea paginii de Facebook

Totodată, a anunțat că va trimite Federației Române de Fotbal motivarea hotărârii luate de Curtea de Apel, după care îi va cere să notifice UEFA cu privire la deciziile luate de Instanță. Reacția noii campioane a României?

FCSB a schimbat ulterior descrierea paginii sale de Facebook. Acolo unde până acum preciza că are în palmares 27 de trofee de campioană, 23 de Cupe ale României, șase Supercupe, două Cupe ale Ligii, un trofeu Liga Campionilor și o Supercupă a Europei, acum stă scris „Bine ați venit pe pagina oficială de Facebook a celei mai iubite echipe de fotbal din România!”.

FCSB a primit motivarea Curții de Apel și a luat prima decizie
FOTO: Captură Facebook

Intervalul 1998 - 2003 rămâne în aer, confuzie din 2003 până-n 2017

Dacă CSA Steaua rămâne cu palmaresul din perioada 1947-1998, intervalul 1998-2003, cel pe care „militarii” doreau să îl obțină, rămâne în aer. A apărut o nouă bucată de confuzie, din 2003 în 2017. În acel interval, formația patronată de Gigi Becali n-a avut „dreptul de a utiliza palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua București”.

Potrivit motivării, ruptura în privința palmaresului s-a produs în 1998, când Asociația Fotbal Club Steaua București (Viorel Păunescu) a continuat activitatea în prima ligă. Decizia nu este definitivă.

Comunicatul CSA Steaua: „S-a făcut dreptate. FRF și LPF să explice!”

Comunicatul publicat vineri de CSA Steaua, reacție la motivarea deciziei Curții de Apel, e unul triumfător și, totodată, agresiv:

„Ziua în care s-a făcut dreptate! După mulți ani în care numele și performanțele echipei Steaua București au fost însușite, în mod ilegal, de către clubul celor patru consoane (FCSB) a venit momentul adevărului! Din motivarea pe care Curtea de Apel București a trimis-o astăzi clubului nostru reiese că «palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua București, din 1947 și până în 1998, aparține reclamantului», adică formației STEAUA BUCUREȘTI.

De asemenea, Curtea a constatat că echipa din Popești-Leordeni a folosit ilegal palmaresul istoric al Stelei. Deși nu este o hotărâre definitivă, este evident că palmaresul pentru perioada 1947-1998 are autoritate de lucru judecat, ceea ce înseamnă că toate trofeele câștigate în această perioadă aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. 20 de titluri de campioană, 19 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei sunt în vitrina clubului nostru și fac din Steaua București cel mai titrat club din România.


Precizăm că vom trimite motivarea hotărârii Curții de Apel București, Federației Române de Fotbal. Totodată, vom solicita FRF să înștiințeze UEFA că toate rezultatele obținute în cupele europene până în 1998 aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. De asemenea, cerem public, atât Federației Române de Fotbal, cât și Ligii Profesioniste de Fotbal, să prezinte opiniei publice ce măsuri vor lua, ținând cont că s-a demonstrat faptul că înscrierea în prima ligă a FCSB-ului a fost ilegală.
CSA Steaua: „Timp de 21 de ani, iubitorii Stelei au fost induși în eroare” „Ar fi interesant să fie publicate de către cele două instituții documentele care au stat la baza acestei decizii, care au provocat atât prejudicii de imagine, cât și financiare, clubului Considerăm că aceste lămuriri sunt obligatorii, pentru că timp de 21 de ani iubitorii Stelei au fost induși în eroare cu privire la identitatea celei mai iubite echipe din România.


Sperăm ca și cei care au pus umărul la acest furt de identitate, și aici ne referim la anumite publicații și jurnaliști, să respecte deciziile instanțelor și să înceteze cu propagarea în spațiul public a unor informații neadevărate. În final, ținem să mulțumim tuturor fanilor steliști, celor care nu au trădat niciodată și au continuat să susțină și să lupte împreună cu noi, cu gândul la ziua în care adevărul va învinge. Steaua a fost, este și va fi doar în Ghencea!”.

VIDEO. Match Preview Rapid - FCSB » Etapa 10 din play-off-ul Superligii

Mai puteți citi:

Edward Iordănescu a stabilit lista provizorie a stranierilor pentru amicalele cu Bulgaria și Liechtenstein » Data la care va fi anunțat lotul pentru EURO 2024

https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/malcom-edjouma-superliga-valeriu-iftime-fcsb-fc-botosani-742389.html

Citește și:

Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (116)
fabulos
fabulos  •  24 Mai 2024, 18:26
Postat de FlashGordon pe 24 Mai 2024, 17:04

eu spun de universitatea craiova. in ce an a retrogradat Steaua din liga 1? exact. ***

Ti-am spus ca se poate juca in ligile inferioare fara sa retrogradezi. Ti-am dat inca un exemplu de la Craiova. Dar pentru respectarea adevarului afla ca Steaua a fost retrogradata timp de 2 saptamani in Divizia B. Ramanerea in Divizia A s-a facut in urma contestatiei bazate pe o poza de la meciul Politehnica Timisoara - Fc Ploiesti 2 - 3. Meciul rejucat s-a incheiat 1-1 si astfel Steaua a revenit in Divizia A. Steaua joaca in Liga 2 in urma promovarilor repetate. Este vorba despre echipa identificata astfel CUI: 4267281. Astept in continuare raspunsurile tale cu datele respective.

FlashGordon
FlashGordon  •  24 Mai 2024, 17:05
Postat de fabulos pe 24 Mai 2024, 00:13

Pai ești dator cu datele de identificare.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

FlashGordon
FlashGordon  •  24 Mai 2024, 17:04
Postat de fabulos pe 24 Mai 2024, 00:14

În ce an a retrogradat Craiova lui Rotaru?

eu spun de universitatea craiova. in ce an a retrogradat Steaua din liga 1? exact. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (116)
Comentează