FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ionel Gane, început perfect de aventură la Dinamo! Cum a schimbat echipa față de perioada Contra

Ionel Gane, antrenor Dinamo
Ionel Gane, antrenor Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 16 decembrie 2020 08:21 / Actualizat miercuri, 16 decembrie 2020 10:05

Ionel Gane, 49 de ani, are un parcurs perfect pe banca lui Dinamo, reușind să schimbe fața echipei în special la capitolul eficiență.

  • Rezultatele lui Dinamo sub comanda lui Ionel Gane: 1-0 cu FC Argeș, 4-1 cu Poli Iași.

Mandatul lui Cosmin Contra în Ștefan cel Mare nu a fost tocmai un succes. Pe lângă incertitudinile de la nivelul conducerii, nici jocul echipei nu a fost cel așteptat, având în vedere că în pauza competițională „câinii” au desfășurat o campanie de achiziții serioasă.

Ca atare, sub comanda fostului selecționer al României, Dinamo a reușit să strângă doar 9 puncte după 12 etape, ocupând doar locul 14. Numirea lui Jerry Gane pe banca formației bucureștene a adus însă un suflu nou echipei, care a reușit să lege două victorii consecutive și să se îndepărteze pentru moment, de zona roșie a clasamentului.

Dinamo, mult mai eficientă la finalizare cu Gane

Aspectul important la care Dinamo a crescut cel mai mult de la venirea noului antrenor este eficiența la finalizare, capitol la care echipa din „Ștefan cel Mare” era deficitară în mandatul lui Contra. Astfel, în cele două succese obținute cu FC Argeș, 1-0, și Poli Iași, 4-1, Dinamo a reușit să înscrie câte un gol la fiecare 4,4 șuturi trimise spre poartă. 

Progresul este fantastic dacă ținem cont de faptul că în cele 11 etape din campionat în care au fost conduși de pe bancă de Contra, „câinii” au fost capabili să trimită în medie 13,4 șuturi spre poartă pentru a marca un gol. 

Eficiența crescută a avut un impact mare pe tabelă, deoarece dinamoviștii au reușit să-și crească media de goluri pe meci de la 1,6, înregistrată în perioada Contra, la 2,5 cu Gane pe bancă.

Culmea e că în timp ce-și îmbunătățea eficiența, echipa a pierdut dramatic la capitolul posesie. Dacă în primele 11 etape ale sezonului, Dinamo a fost mereu superioară echipei adverse, reușind să seteze recordul personal în etapa a 11-a, în fața Astrei, unde a avut un procent de 67%, în ultimele 2 partide Dinamo a preferat să se lase dominată, fiind inferioară la capitolul posesie atât în fața Argeșului, cat și al celor de la Poli Iași, având mingea pentru 49%, respectiv 46% din timpul partidei.

Diego Fabbrini, marele câștigător de la Dinamo

Dintre jucători, marele câștigător al permutărilor din ultima vreme de la Dinamo e de departe Diego Fabbrini. Prin îndepărtarea lui Contra, care nu-l prea avea la inimă, dar și odată cu plecarea lui Borja Valle, concurentul direct pe post, Fabbrini a prins aripi și și-a asumat hotărât rolul de „creier” la mijlocul terenului. 

În cele două meciuri cu Gane pe bancă, lui Diego i s-a acordat mai multă libertate de exprimare și asta s-a văzut din plin: o medie de 13 driblinguri pe meci, față de 5,8 driblinguri câte strângea în perioada Contra.

5 locuriîn clasament a urcat Dinamo de la venirea lui Gane

5 goluri marcateși 1 gol primit este recordul „câinilor” cu noul antrenor

VIDEO. Totul despre Dinamo - CFR Cluj, următorul meci al „câinilor”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Borja Valle, pe urmele lui Marius Lăcătuș » Cu cine ar putea semna fotbalistul fugit de la Dinamo

Își iau clubul înapoi » Ei sunt noii lideri de la Dinamo, după dispariția spaniolilor din conducere + cine e următorul pe lista neagră

Citește și:

Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”
Superliga
Veste cumplită anunțată de FC Voluntari: „Sincere condoleanțe, Florin Pîrvu!”
Ironia supremă! Neymar a dat tonul la scandarea de coșmar pentru Ronaldo, în timp ce lusitanul plângea pe gazon
Campionate
Ironia supremă! Neymar a dat tonul la scandarea de coșmar pentru Ronaldo, în timp ce lusitanul plângea pe gazon
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (13)
goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  16 Decembrie 2020, 23:32
Postat de jean_valjean pe 16 Decembrie 2020, 10:08

Iar vorbiti prostii..ultimele doua rezultate ale lui Contra 3-0 cu Voluntari si 3-0 cu Viitorul..dupa meciuri excelente !

Problema la Dinamo a fost doar lipsa timpului pentru ca n-am avut timp sa se inchege relatiile de joc , atat ( si bineinteles achitarea acelor 2 salarii macar), daca aceste lucruri se intamplau, Dinamo avea mai multe puncte de la inceputu campionatului, asta e lot de primele 3 garantat ( Daca mai ramanea bora valle, gonzalez si hinejo)

nikolas.
nikolas.  •  16 Decembrie 2020, 23:29
Postat de dubluv pe 16 Decembrie 2020, 10:05

a inceput chiar prea bine bietul Gane. De asta il trec pe linie moarta acum.

Cum au facut si cu Multescu care le castigase totu si nu pierduse nimic, si-au batut joc de bietu nea Gigi ( care si-asa era uscat si zici ca e TUTANKAMON) astea merita sa retrogradeze, sa aibe un antrenor cu infrangeri pe linie.

parpalache
parpalache  •  16 Decembrie 2020, 19:31

A castigat ce-i drept,dar foarte greu!Cu cele mai slabe echipe din campionat!Cel putin in meciul cu Iasi,in prima repriza jucatorii pareau complet nemotivati!Noroc ca si adversarii erau la fel de nemotivati!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează