Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 17:51 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 20:07

Fostul mijlocaș Tiberiu Bălan, 42 de ani, speră să câștige la TAS procesul în care solicită Rapidului salarii în valoare de aproape 100.000 de euro, sume stipulate în contract, pe care nu le-a mai obținut însă în sezonul 2013-2014. În aceeași situație se află și Alexandru Păcurar (41).

Rapid nu scapă de datoriile lăsate în urmă de vechea societate, intrată în faliment în 2016. A pierdut procese importante, în urma cărora a trebuit să achite 800.000 de euro pentru Daniel Paulista, 680.000 € lui Milos Pavlovic, 600.000 € pentru Julio Cesar.

Și nu doar străinii au acționat clubul condus de Dan Șucu în instanță. La fel au procedat și Bălan, și Păcurar, care au pierdut de curând la Comisiile Federației, dar care speră că vor avea câștig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

VIDEO. Tiberiu Bălan vrea să câștige la TAS împotriva Rapidului

Invitat la GSP Live în această dimineață, actualul antrenor al academiei FC Voluntari și-a prezentat propria variantă, explicând de ce Rapid a câștigat la Comisiile Federației.

„În țară am pierdut procesul, dar pe prescripție, nu pe fond. Fondul înseamnă cauza, noi (n.r. - se referă la el și la Păcurar) trebuia să ne luăm banii. După ce am câștigat, au intervenit și au spus că nu ne-am încadrat în timpul în care trebuia să depunem memoriul, iar asta ar însemna că s-a prescris. S-a judecat un an...

Prescripția survine în momentul în care Rapid e declarată de FRF continuatoarea celuilalt Rapid. Dar Federația n-a recunoscut că Rapidul acesta e echipa continuatoare, avem foaie de la ei. Deci nu s-a prescris nimic, pentru că, deocamdată, nu e clară ziua de când Rapid a devenit echipa continuatoare”, spune Bălan.

„Nu mai vreau să mint” » Bourceanu, despre controversele din jurul lui Neubert și revenirile la FCSB: „Atunci a fost un dezastru!”
FCSB
„Nu mai vreau să mint” » Bourceanu, despre controversele din jurul lui Neubert și revenirile la FCSB: „Atunci a fost un dezastru!”

Tibi Bălan: „Sperăm să ne ajute FIFPro cu taxa de la TAS”

Fostul mijlocaș de la Sportul sau FCSB are încredere că TAS îi va face dreptate. De partea lui Bălan și Păcurar ar fi și FIFPro, Asociația Mondială a Jucătorilor Profesioniști.

„Am ajuns la TAS acum, sperăm să fim ajutați. Pentru a merge mai departe, e nevoie să achităm fiecare o taxă de 20.000 de franci elvețieni. Sperăm să ne ajute FIFPro cu această taxă. Când ești fotbalist, ai un anumit venit. Când te lași, ai alt venit, și nu-ți permiți să plătești 20.000 de franci, poate îi plătești degeaba și nici nu câștigi. 

Avem și susținerea unui avocat care a câștigat procesele contra Rapidului de partea lui Julio Cesar și alături de încă 1-2 jucători. Dacă dânsul s-a băgat în proces, asta înseamnă ceva. A spus că nu vrea niciun ban, doar comision din câștig.

Sper ca într-o lună, cel mult, să avem răspunsul celor de la TAS. Dacă se rezolvă cu taxa și intră procesul pe fond, atunci nu mai durează mult și avem șanse 99% să câștigăm. Pentru că nu intră FIFPro în aceste cazuri fără să fie sigură că va câștiga, nu investește 40.000 de franci aiurea”, susține Bălan.

Tiberiu Bălan, neplătit un an de Rapid: „N-am avut niciun venit”

Actualul oficial al lui FC Voluntari afirmă că nu a fost plătit un an de Rapid, pe vremea când alb-vișiniii activau în Liga 2.

Sub 100.000 de euro am de recuperat de la Rapid, venitul meu pe un an. Am ajutat clubul atunci, am renunțat la niște salarii, să ne dea banii eșalonați, dar nu i-am mai primit deloc.

Un an am stat pe banii mei în București, fără niciun salariu. Lumea îmi spune că îmi cer banii, dar să vii să stai cu familia un an în București, cu chirie, cu mâncare, să vedeți ce costuri sunt... Și să n-ai niciun venit! În anul ăla am și promovat cu Rapid, numai că nu ne-a lăsat Federația să urcăm în Liga 1, am intrat în insolvență.

Cum să nu vreau să recuperez banii? Dacă Rapid vinde un jucător, iar clubul respectiv nu-i mai dă banii și așteaptă 10 ani? Ce faci? Nu vrei la un moment dat să-ți iei banii? Nu îi fur, îi cer, am muncit pentru ei!”, a declarat Bălan la GSP Live.

Șucu nu scapă de coșmar la Rapid » Anunț în direct: „În acest caz, 99% vom câștiga la TAS împotriva clubului”
Tiberiu Bălan în tricoul Rapidului

Tibi Bălan: „Poate se trezesc și alții, cu sume mai mari de recuperat”

Bălan sfătuiește conducerea Rapidului să stingă aceste datorii pentru a nu avea și mai mult de pierdut în viitor.

„Banii noștri sunt puțini. S-au dat 600.000 de euro, 800.000, iar nouă ar trebui să ne dea câte 100.000 de euro de fiecare, chiar sub 100.000. Dacă ne place tam-tamul... 

Eu, dacă eram patron, rezolvam problemele imediat. Orice lucru negativ dăunează echipei, până la urmă. Când e vorba despre niște sume infime în comparație cu altele, eu aș prefera să nu se mai audă. Cine știe, se mai trezesc alții, cu alte sume, mai mari, se depun alte memorii și în timp pierzi mult mai mulți bani”, a mai punctat Tibi Bălan.

VIDEO INTEGRAL. Emisiunea GSP Live cu Tiberiu Bălan

Rapid era calmă: „N-au nicio șansă să câștige”

În urmă cu un an, acționarul minoritar Victor Angelescu susținea că aceste demersuri de recuperare a restanțelor nu vor avea succes în cazul jucătorilor români.

Jucătorii români n-au nicio șansă să câștige un proces cu noi. Nu există nicio problemă. Doar din cauza regulamentelor FIFA, UEFA, există o problemă cu jucătorii străini. Nu ne interesează ce spun acești doi jucători, pentru că șansele lor sunt zero. Legal, nu avem nicio emoție”, declara Angelescu în ianuarie 2023.

Mai multe articole despre Rapid: 

Iată povestea primului gol al lui Burmaz la Rapid! L-a rugat pe Albu să-l lase pe el să bată penalty, Săpunaru a fost factorul de decizie
RAPID
Iată povestea primului gol al lui Burmaz la Rapid! L-a rugat pe Albu să-l lase pe el să bată penalty, Săpunaru a fost factorul de decizie
Transferul de răsunet al Rapidului, la un pas de a fi deturnat de FCSB!
RAPID
Transferul de răsunet al Rapidului, la un pas de a fi deturnat de FCSB!

Citește și:

Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring