FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGA 2

EXCLUSIV De la Petrolul Ploiești la U Cluj și Farul Constanța! Azi se reia Liga 2: cine transmite la TV, prezentarea liderilor, clasament și cote, TOTUL AICI

Laurențiu Marinescu, 34 de ani, stânga, vrea să ducă Petrolul Ploiești în Liga 1 +6   FOTO
Laurențiu Marinescu, 34 de ani, stânga, vrea să ducă Petrolul Ploiești în Liga 1

Articol de - Publicat vineri, 22 februarie 2019 09:06

Cu zeci de transferuri făcute în această pauză, Petrolul Ploiești, U Cluj, Sportul Snagov, FC Argeș, UTA Arad și Farul Constanța se vor bate pentru fiecare punct și pentru promovarea în prima ligă.

După două luni de pauză, Liga 2 se reia astăzi cu confruntarea dintre Chindia Târgovişte și Aerostar Bacău! Casele de pariuri de la noi au pregătit deja cote pentru pasionații eșalonului secund.

În acest moment, Petrolul Ploiești este marea favorită să termine pe prima poziție în L2, cota 2,50.

"Lupii" din Ploiești sunt urmați de Universitatea Cluj (3,00), Chindia Târgoviște (4,00) și Sportul Snagov (7,00). Fără drept de promovare, FC Argeș nu intră în top 5 echipe cu șanse să câștige eșalonul 2. Trupa lui Emil Săndoi are cota 20,00 să termine pe primul loc în clasament.

Cine transmite Liga 2 la TV

Și în acest an sunt trei posturi de televiziune din România care transmit în direct meciurile din L2. Telekom Sport, Digi și Look au contract cu Federația Română de Fotbal, iar în această etapă vor transmite 4 partide.

Vineri, de la ora 14:00, meciul Chindia - Aerostar, sâmbătă confruntările Academica Clinceni - Farul și Energeticianul - U Cluj, iar duminică întâlnirea dintre Pandurii și Petrolul.

Drepturile TV pentru Liga 2 sunt valabile pentru trei ani, adică până în sezonul 2020-2021 inclusiv.

Gazeta Sporturilor vă prezintă cele mai importante informații de la primele șase echipe din Liga 2, cu informații noi, planuri de promovare și schimbări la nivelul băncilor tehnice și al jucătorilor.

SPORTUL SNAGOV: Patru luni fără căpitan și cu un antrenor nou

Liderul ligii secunde şi-a pierdut căpitanul, pe Valentin Bărbulescu, după ce Comisia de Disciplină şi Etică a FRF l-a suspendat patru luni şi l-a amendat cu 15.000 de lei pentru că a recunoscut în direct la GSP Live că obişnuieşte să joace la pariuri!

fc snagov

Echipa ilfoveană pleacă în 2019 de pe primul loc, dar și cu un nou antrenor, Eugen Trică.

"Sunt bucuros și foarte motivat de noua provocare profesională! Va fi o provocare în adevăratul sens al cuvântului - sunt conștient că misiunea mea este extrem de dificilă, ținând seama de contextul actual de la echipă. Am încredere că neajunsurile și neînțelegerile vor fi lăsate în urmă și vom putea să reînchegăm grupul frumos, cu foame de fotbal, pe care l-am admirat cu toții în tur", spune Trică.

Acesta va fi ajutat de Laurențiu Diniță și Martin Tudor. La capitolul transferuri, la Snagov au ajuns în această iarnă mijlocașii Viorel Nicoară și Bilel Ait Malek și portarul Ștefan Târnovanu.

ACADEMICA CLINCENI: Jucători de L1 pentru promovare

Antrenorul Ilie Poenaru e încrezător că încă o echipă din Ilfov poate evolua în L1 din sezonul viitor. La Clinceni au ajuns portarul Andrei Ureche, fundașul Paul Pârvulescu, mijlocașul Salvatore Marrone, atacanții Alexandru Buziuc și Cristian Dumitru.

"Am crescut de la meci la meci. Sunt mulţumit, în mare parte, de tot ce s-a întâmplat pe teren în această pauză de iarnă. Jucătorii au pus în practică principiile pe care le-am antrenat, au avut atitudine şi implicare. Iar asta nu poate decât să mă bucure", a spus antrenorul Clinceniului.

academica clinceni

Ultima dată la Poli Iași, în Liga 1, Paul Pârvulescu se gândește la promovare:

"Sunt bucuros că m-am întors acasă. Oamenii de aici fac parte din familia mea. Sper să ne ajutăm reciproc, cel puţin până la vară, şi să ne îndeplinim obiectivul. Lupta pentru podium va fi una frumoasă. Toată lumea din club îşi doreşte să fim în primele trei la finalul sezonului. Eu mă gândesc chiar că avem şanse la primele două locuri".

PETROLUL PLOIEȘTI: Au transferat o echipă întreagă

Petrolul e principala favorită să câștige L2. Mugurel Cornățeanu, poreclit de patron "Praful magic", are la dispoziție pentru partea a doua a stagiunii un adevărat batalion.

Petrolul i-a achiziţionat pe grecii Chrysovalantis Kozoronis (26 ani, mijlocaş) şi Georgios Sarris (29 ani, fundaş), dar și pe portarul Cezar Lungu, fundașul Dan Bucșa și mijlocașii Cristian Puşcaş și Edgar Malakian.

petrolul

În tabăra "lupilor" au ajuns sub formă de împrumut și portarul Ianoş Brânză de la Botoșani, fundașul oltean Florin Borţa, mijlocașul Alexandru Stoica de la Viitorul, dar și atacanții Bogdan Rusu de la Hermannstadt și Robert Moldoveanu de la Dinamo.

"Avem mulți jucători noi, omogenitatea are de suferit. Este concurență mare, care este benefică. Ne așteaptă un miniretur greu, în care vom întâlni trei contracandidate la promovare. Promovarea și retrogradarea se vor juca până în ultimele două etape. Îmi trebuie 45 de puncte pentru a fi promovați sută la sută", spune Cornățeanu.

UNIVERSITATEA CLUJ: Cu susținerea primarului, spre Liga 1

Bogdan Lobonț a intrat serios în pâine la Universitatea, iar alt obiectiv decât promovarea nu e luat în calcul. Daniel Pârvulescu, Ionuț Ursu și Mircea Axente au semnat în această iarnă cu "șepcile roșii" și sunt gata de debut în partida cu Energeticianul.

u cluj

"Avem o echipă foarte bună, cu mulți jucători experimentați, de valoare, dar și jucători tineri, ambițioși, care vor să demonstreze că pot evolua la nivel înalt. Singurul nostru gând este să ajungem în Liga 1 în anul Centenarului! Universitatea este un club de tradiție, cu spirit, cu o istorie în spate și cu suporteri adevărați", spune Axente.

Primarul Clujului, Emil Boc, e alături de echipă:

"Am refăcut Universitatea de la zero, după ce clubul a dat faliment. Echipa va intra în Liga 1 şi îşi va continua drumul spre cupele europene. Este o construcţie sănătoasă, frumoasă, care creşte treaptă cu treaptă. Primăria este principalul susţinător financiar al acestei construcţii și echipa va intra în Liga 1!".

CHINDIA TÂRGOVIȘTE: Nouă "bombardieri" pentru Moldovan

Dacă anul trecut a pierdut la mustață promovarea în L1 după barajul pierdut cu FC Voluntari, Viorel Moldovan nici nu vrea să audă că nu va ajunge în prima ligă.

chindia

"Promovarea ar fi o realizare extraordinară pentru toată lumea: pentru jucători, pentru mine, ca antrenor, pentru oraş, pentru toţi oamenii care ne susţin. Au rămas 17 meciuri, ar fi ideal să promovăm direct. Băieţii s-au pregătit exemplar. Au tras de ei, a fost o perioadă dificilă, dar sunt convins că va fi benefică pentru ceea ce ne-am propus. E mai important ca băieţii să fie cu salariile la zi decât să risipim banii pe cantonamente prin Antalya. Am suferit în ultimele meciuri din 2018. Acum suntem echilibraţi, am dublat posturile în toate compartimentele. O echipă puternică se vede după banca de rezerve", a spus Moldovan.

În această iarnă au ajuns la Chindia: Mihai Neicuţescu, Vadim Raţă, Dan Panait, Bogdan Şandru, Mihai Leca, Valentin Alexandru, Liviu Mihai, Daniel Florea şi Daniel Novac.

FC ARGEȘ: Vor în Liga 1, dar nu le permite regulamentul

Piteștenii aveau planuri serioase de promovare în L1, dar regulamentul le interzice, fiind o echipă finanțată exclusiv de către primărie.

"Eu știu ce eforturi face conducerea să găsească un investitor și să intrăm în legalitate pentru a promova. Trebuie găsită o persoană serioasă, care își dorește asta. Suntem în așteptare și vom trata fiecare meci cu toată seriozitatea, la fel ca și până acum. Ne dorim să terminăm pe podium, deși eu de când am venit mi-am dorit promovarea! Sunt convins că în sezonul viitor vom avea drept de promovare în prima ligă. Vom lupta pentru fiecare victorie, nu vom renunța la luptă", spune Emil Săndoi.

fc arges

Raul Costin, unul dintre cei mai experimentați jucători piteșteni, spune:

"Dacă nu putem să promovăm, atunci obiectivul e podiumul ligii secunde. Normal că ne doream să promovăm în Liga 1, dar nu depinde doar de noi. E clar că vom lupta pentru fiecare punct și vrem cât mai multe victorii".

PROGRAMARE: Liga 3 începe pe 1 martie

Dacă L2 se reia astăzi, cu întâlnirea dintre Chindia Târgovişte și Aerostar Bacău, cel de-al treilea eșalon din România pornește la drum, în 2019, week-endul viitor. Gloria Buzău, Rapid, Oltul Turnu Măgurele, Șoimii Lipova și Comuna Recea sunt liderii fiecărei serii care vor promova automat în L2.

"Cred că jucătorii au înţeles că suntem într-o ligă de luptă. Nimeni nu ne face cadouri, toată lumea vrea să învingă Rapidul. Dacă trebuie să vărsăm sânge, va trebui să vărsăm pentru a ne atinge obiectivul. Cred că vom îndeplini acest obiectiv, promovarea!" e mesajul lui Pancu, tehnicianul Rapidului.

Clasament Liga 2

clasament

Citește și:

Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (5)
374551216707731
Alex Marian Manu  •  23 Februarie 2019, 06:07

Echipe de *** în liga 1,gen chiajna, vitorul, sau voluntari. echipele de traditie,sunt in liga secundă,eram fan steaua, sincer e trist sa vezi Dinamo pe locul 11, la traditia care o are clubul. iar echipele de comune le vezi in liga 1. nu suport echipa lu hagi, anu asta vad ca numai a facut blaturi sa urce in clasament, Viitorul e Cs ovidiu. Echipe care au multi suporteri, sunt unde sunt, gen Rapid e in liga 3. Dinamo la coada clasamentului aproape. e trist. mie scarba de fotbalul din Romania. daca te uiti in liga 2, sunt mult mai multe echipe de traditie decat in prima liga, gen UTA, U CLUJ, PETROLUL, FARUL etk.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

turbozero
turbozero  •  22 Februarie 2019, 17:30
Postat de Olariu Ilie pe 22 Februarie 2019, 11:48

Deci u Cluj care e finanțată exclusiv de primărie are dreptul la promovare dar FC Argeș care la fel e finanțată de primărie, are interzis la promovare??.. Sa ma lămurească cineva

nu e vorba de finantare e vorba de schimbarea denumirii din csm pitesti in fc arges si 3 ani nu au voie sa promoveze de la data schimbarii numelui.. pe hermanstadt sau pe calarasi cine le-a sustinut financiar daca nu primariile? iar in liga 1 sunt multe echipe sustinute si de primarii.. la"U" Cluj primaria asigura 38% din buget a afirmat Radu Constantea presedintele clubului.

943304062358012
Olariu Ilie  •  22 Februarie 2019, 11:48

Deci u Cluj care e finanțată exclusiv de primărie are dreptul la promovare dar FC Argeș care la fel e finanțată de primărie, are interzis la promovare??.. Sa ma lămurească cineva

Vezi toate comentariile (5)
Comentează