FOTBAL  »  LIGA 2  »  CORONAVIRUS

Protest comun în Liga 2! Ambele echipe vor pierde la „masa verde”, deși adversarii au cazuri de COVID-19: „Clasamentul trebuie stabilit pe teren!”

Articol de - Publicat marti, 01 decembrie 2020 18:34 / Actualizat marti, 01 decembrie 2020 18:58

Ripensia Timișoara și U Cluj protestează și cer schimbarea urgentă a regulamentelor, după ce au pierdut la „masa verde” restanțele cu Mioveni și Farul, deși adversarele sunt cele aflate în imposibilitatea de a juca în acest moment.

  • Meciurile Ripensia Timișoara - CS Mioveni și U Cluj - Farul Constanța ar fi trebuit să de dispute miercuri, 2 decembrie.

Meciul Ripensia - CS Mioveni din runda #13 a fost amânat prima oară după ce gazdele au anunțat 9 cazuri de Covid-19. Acum însă, echipa argeșeană este cea care are jucători infectați și nu poate juca. Totuși, CS Mioveni va câștiga cu scorul de 3-0 la „masa verde”, deoarece regulamentul este împotriva echipei din cauza căreia evenimentul nu s-a putut disputa prima dată.

Ripensia Timișoara protestează

Clubul Ripensia Timișoara a luat act de anularea partidei cu CS Mioveni, programată miercuri, 2 decembrie, de la ora 14:00, ca restanță din etapa a 12-a a Ligii 2. Cu ceva mai mult de 24 de ore înaintea jocului, cei care urmau să fie oaspeții Timișoarei au fost “OPRIȚI” din drum de către DSP , locul unde se “joacă” tot mai multe meciuri de Liga 2 si Liga 3. Nu si de Liga 1, pentru că acolo reprezentanții cluburilor au fost atentionați că vor pierde bani din drepturile TV.

De Ziua Națională, primul club profesionist din Romania îi urează însănătoșire grabnică fotbalului românesc, ghidat în această perioadă grea de unele reguli total greșite și inechitabile si unele decizii ale cluburilor, lipsite de fair-play, care dăunează grav asupra competiției. Ierarhia Ligii 2 trebuie să fie stabilită pe terenul de joc, nu la DSP!
- Comunicat Ripensia

U Cluj - Farul, decis la „masa verde” după același scenariu

Totodată, înfruntarea dintre U Cluj și Farul Constanța va fi câștigată de formația de la malul Mării, având în vedere că, inițial, ardelenii au fost cei care au declarat un focar de Covid-19 în lot. Partidele din Liga 2 pot fi reprogramte o singură dată, iar în situația în care jocul nu se poate desfășura nici la reprogramare, indiferent de cine întâmpină probleme de această dată, va fi decis la „masa verde” în favoarea echipei care putea disputa meciul conform calendarului inițial.

U Cluj vrea schimbarea regulamentului

Farul Constanța a anunțat astăzi că 6 dintre componenții echipei ar fi fost testați pozitiv. FC Universitatea Cluj va uza de toate pârghiile pe care le are la dispoziție astfel încât rezultatul să fie decis pe terenul de fotbal, nu în altă parte.

Este 1 Decembrie, iar istoria de 101 ani a echipei noastre ne obligă să nu ne oprim din lupta pentru un fotbal curat.

FC Universitatea Cluj a solicitat oficial Federației Române de Fotbal reprogramarea în termen de 24 sau 48 de ore a partidei. Considerăm că meciul se poate disputa în deplină siguranță, conform regulamentelor sportive si medicale.

De asemenea, solicităm Federației modificarea de urgență a regulamentelor pentru ca asemenea cazuri să nu mai fie posibile, iar scorul final să îl stabilească jucătorii, nu conducătorii.
- Comunicatul emis de U Cluj 

⚠️ În urma testării periodice pentru COVID-19, 6 dintre componenții echipei noastre au fost depistați pozitiv. Clubul...

Posted by FC Farul Constanța on Tuesday, December 1, 2020

VIDEO. Alexandru Iacob atacă un oficial de la Rapid: „După ce a plecat Daniel Niculae, a îndepărtat toți jucătorii aduși de el”

Citește mai multe știri din Liga 2:

OFICIAL Rapid are un nou antrenor! Patronul i-a trasat obiectivul încă de la instalare: „Să fim în play-off și să ne batem la promovare”

VIDEO INCREDIBIL! Cea mai ciudată fază din 2020: „Arbitre, ai avut scor exact la pariuri?!” » Anchetă la FRF + specialiștii sunt bulversați

Citește și:

Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (24)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  02 Decembrie 2020, 11:34

Corect prima data se reprogrameaza meciul, a doua oara daca tot primii vinovati de reprogramare sunt vinovati acestia sa piarda meciul, daca sunt vinovati ceilalti acestia sa piarda meciul daca ambele sunt vinovate ambele sa piarda meciul.

drughi009
drughi009  •  02 Decembrie 2020, 08:06

trebuiau jucate prima data meciurile, atunci le-a convenit celor de la u cluj si ripensia sa se amane meciurile cu toate ca puteau sa bage juniorii acum sa o ia in gura cu 3-0

ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  02 Decembrie 2020, 04:06
Postat de arad4ever pe 01 Decembrie 2020, 19:30

Asa simplu era, daca nu se poate juca meciul nici la reprogramare din cauza celeilalte echipe ( deci ambele echipe au cerut o amanare ) , ori sa se mai reprogrameze odata ( iar atunci era clara situatia ) , ori sa se traga la sorti rezultatul 1-0 , 0-0 sau 0-1

Nu e corect cu tragere la sorți. Trebuie să piardă ambele echipe cu 3-0 la masa verde.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează