FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

EXCLUSIV Emerich Dembrovschi, cel mai bun român la CM '70, așteaptă meciul cu Israel cu sufletul la gură: „Să recunoaștem, n-am jucat prea bine în preliminarii. Dar am simțit ceva”

Emerich Dembrovschi, alături de Pele
Emerich Dembrovschi, alături de Pele

Articol de - Publicat sambata, 18 noiembrie 2023 19:08 / Actualizat sambata, 18 noiembrie 2023 19:10

La 78 de ani, fostul mare jucător al Generației Guadalajara, Emerich Dembrovschi, e încă total conectat la tot ce înseamnă fotbalul important. Iar naționala a rămas specială pentru bătrânul internațional.

„De când m-am trezit mă tot gândesc la meciul ăsta de peste câteva ore, Israel - România. E mai greu, fiindcă stau mai mult în pat, din cauza durerilor de spate, dar încerc să îmi fac de lucru, schimb canalele la televizor, la alte meciuri, doar să mai uit, să treacă timpul mai repede. 

Uite, chiar acum e reclama aia cu Țociu și Palade, la Supramax articulații, de care folosesc și eu”, a mărturisit râzând "Dembo". Care a mai spus că „tocmai azi am vorbit cu Mircea Lucescu, fostul meu coleg. Despre sănătate, despre ale noastre. Poate mai reușim să ne mai strângem la o masă cei care au mai rămas din generația noastră”.

Ar fi cel mai scump român din istorie! Italienii anunță: înțelegere verbală pentru transferul lui Radu Drăgușin
TRANSFER
Ar fi cel mai scump român din istorie! Italienii anunță: înțelegere verbală pentru transferul lui Radu Drăgușin

Emerich Dembrovschi: „Înainte săream prin casă, acum doar o să le țin pumnii”

Are emoții. Mari, intense, înainte de acest meci care poate aduce calificarea României la Euro 2024. 

„De fiecare dată când joacă România e așa. Când eram mai tânăr nu aveam stare, mă plimbam prin casă, săream, urlam, făceam tumbe. Acum m-am mai potolit, nu mai merge. Stau în pat, strâng pumnul și strig un «Yes!» când marcăm. Sper să strig și în seara asta!

Mai ales că din ce am văzut, OK, Israel a jucat bine cu Elveția, dar nu și cu Kosovo. Așa că nu este o echipă care să nu poată fi învinsă. În plus, nouă ne ajunge un egal să ne calificăm. N-am mai fost demult în asemenea poziție, așa că emoțiile, sentimentele, sunt cu atât mai puternice. 

Nici noi, trebuie să recunoaștem, n-am jucat prea bine în preliminariile astea și nu avem jucători care să decidă un meci. Dar am simțit că totuși echipa asta a început să se sudeze și, cu determinare și atenție, putem să obțimem calificarea asta însă de acum. Ar fi extraordinar pentru ei, pentru noi, cei care iubim naționala României”, spune Emerich Dembrovschi. 

„Seamănă cu meciul nostru cu Grecia, din '69”

Sentimentele sunt cu atât mai puternice cu cât Dembrovschi consideră că meciul Israel - România seamănă destul de mult cu cel din urmă cu 54 de ani, când, pe 16 noiembrie 1969, „tricolorii” aveau nevoie de cel puțin o remiză cu Grecia, acasă, pentru a se califica la Mondialul din 1970. Una pe care au și obținut-o.

„E o situație asemănătoare. Atunci era ultimul meci, dar tot de un egal aveam nevoie. Am deschis eu scorul, apoi Domazos ne-a egalat. Dar puteam să câștigăm, noi am mai avut ocazii. Una mare am ratat-o eu, când am dat bine cu capul la o centrare a lui Gicu Dobrin, dar a scos portarul lor. 

Am intrat pe teren cu gândul să luăm toate punctele. La fel trebuie să facă și băieții diseară: să se gândească să câștige, nu să facă o remiză! Dacă iese egal, e foarte bine, dar mentalitatea trebuie să fie să învingă. Abia aștept. A trecut cam mult de la ultima calificare. Mi-aș dori să mai văd una. Da, vor fi emoții intense”, a adăugat timișoreanul.

9goluri în 27 de meciuri a adunat Emerich Dembrovschi la echipa națională, pentru care a evoluat în perioada 1968-1973

Tot despre Israel - România: 

Un triplu campion al României a prefațat duelul cu Israel: „La asta mă aștept”

Mesajul lui Florin Gardoș pentru selecționer: „Eu așa aș aborda meciul”

Citește și:

Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (2)
gmiulescu
gmiulescu  •  18 Noiembrie 2023, 21:17

Ar trebui sa te informezi, Dembrovschi a fost rezerva la CM din 70! In preliminarii a jucat foarte bine, dar cred ca a prins doar cateva minute in Mexic. Antrenorul Angelo Niculescu a facut mari greseli in alcatuirea formatiei, fara Raducanu, Dobrin, Dan Coe, in schimb jucau dinamovistii Dinu, Lucescu, Nunvailer 6. Lucescu si Satmareanu au fost cei mai slabi! Mai citeste presa vremii, nu mai dezinforma cititorii!

danglumetu
danglumetu  •  18 Noiembrie 2023, 20:20

chapeau!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează