FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

De la presiune publică, Gigi Becali a trecut la laude pentru selecționer: „Tavi Popescu nu merita la națională. Dacă Edi îl lua, ieșeam să țip!”

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2022 08:42 / Actualizat duminica, 18 septembrie 2022 09:32

Dacă în martie, înainte de prima acțiune a naționalei României cu Edi Iordănescu selecționer, Gigi Becali insista public ca Octavian Popescu să fie convocat, patronul FCSB a schimbat placa acum: îl felicită pe Iordănescu pentru că nu l-a selecționat pe Tavi!

Schimbare radicală în discursul lui Gigi Becali. La începutul lunii martie, Edi Iordănescu se pregătea de prima acțiune ca selecționer, iar Gigi Becali punea presiune public pentru ca Octavian Popescu, jucătorul în schimbul căruia visa la zeci de milioane de euro, să fie convocat.

„I-am zis să nu meargă la Steaua, vă dau cuvântul meu de onoare” » Becali, tras la răspundere: „De ce ai luat doi jucători de același calibru?”
FCSB
„I-am zis să nu meargă la Steaua, vă dau cuvântul meu de onoare” » Becali, tras la răspundere: „De ce ai luat doi jucători de același calibru?”

Dacă Tavi Popescu nu e convocat, înseamnă că Edi nu știe fotbal sau are mintea întunecată. Să mă ierte Hagi, dar Tavi o să-l depășească. Ce să vorbim despre Dobrin sau Balaci? Popescu e cel mai mare geniu din fotbalul românesc”, afirma Becali.

Gigi Becali surprinde: „Tavi nu merita la națională. Dacă Edi îl lua, ieșeam să țip”

De atunci, Tavi Popescu nu prea mai joacă nimic, iar Gigi Becali bate în retragere. Patronul de la FCSB a reacționat după ce Edi Iordănescu a anunțat jucătorii convocați pentru meciurile naționalei din această lună, printre care nu se numără și mijlocașul în vârstă de 19 ani.

„Edi Iordănescu a procedat corect, iar eu nu am de ce să ies și să țip. Nu merita Tavi la națională, iar copilul cred că a primit o lecție și va învăța din ea”, a spus Becali, potrivit ProSport.

Ulterior, latifundiarul a oferit o declarație complet necaracteristică: „Dacă printr-o minune Edi îl lua la națională tot ieșeam să țip. De ce? Pe ce bază îl lua la lot? Jucase ceva? Nimic! Edi a procedat corect și o să vedeți că după ce Tavi Popescu își va reveni, Edi îl va chema din nou la lot”.

Octavian Popescu se laudă doar cu două pase de gol în acest început de sezon, în care a jucat în 16 meciuri. Nu a mai înscris din luna mai! El a fost convocat, în schimb, la reprezentativa U21 a României, care va disputa meciuri amicale cu Spania și Țările de Jos.

Lotul naționalei mari pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia și Herțegovina:

  • PORTARI: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Vlad Chiricheș (Cremonese | Italia, 75/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);
  • MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);
  • ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).

VIDEO » Analizează la GSP Live cauzele prăbușirii lui Tavi Popescu

Mai multe despre echipa națională: 

Mititelu propune naturalizarea unui fotbalist de la FCU Craiova: „Am vorbit cu el, nu cred că ar refuza ideea” » Reacție din partea FRF: „A «explodat», îmi place de el”

Adi Mutu pune presiune pe selecționer și cere un jucător de la Rapid în primul „11” al naționalei: „Sper să-l văd în teren!” + ce-l nemulțumește după ce a văzut lista lui Iordănescu

Citește și:

România - Ucraina 3-0 » Început excelent la Euro 2024! ÎNSCRIE și Drăguș pentru un rezultat istoric! „Tricolorii” fac instrucție cu ucrainenii pe Allianz Arena
Nationala
România - Ucraina 3-0 » Început excelent la Euro 2024! ÎNSCRIE și Drăguș pentru un rezultat istoric! „Tricolorii” fac instrucție cu ucrainenii pe Allianz Arena
România - Ucraina, văzut pe un livestream ilegal » Zeci de mii de oameni au fentat sistemul
Nationala
România - Ucraina, văzut pe un livestream ilegal » Zeci de mii de oameni au fentat sistemul
Corina Caragea a ajuns la Munchen! Într-o fustă scurtă, prezentatoarea de la Pro TV a făcut furori înainte de meciul România - Ucraina
Euro 2024
Corina Caragea a ajuns la Munchen! Într-o fustă scurtă, prezentatoarea de la Pro TV a făcut furori înainte de meciul România - Ucraina

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”


Comentarii (4)
elgabri
elgabri  •  18 Septembrie 2022, 12:58

Oare cat plateste asta sa se scrie toate prostiile despre el si ce gandeste el ??

Cornelwilde
Cornelwilde  •  18 Septembrie 2022, 12:05

Fotbal cu pipeta ,a ajuns Gigel să comande peste tot. Dacă dispare nenea ăsta gsp pune doliu permanent.

maradona79
maradona79  •  18 Septembrie 2022, 12:02

Ce ar putea intelege orice om normal din aceste pozitii contradictorii? Cand joaca bine, il ridici la cer, cand e iesit din forma ii tai si mai mult aripile si orice incredere. Baiatul asta e blocat mental de atentia primita in trecut, de asteptarile din partea lui, de schimbarile de pozitie/sistem.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează