INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGUE 1

Nume ULUITOR dorit de PSG! Antrenorul de pe locul 16 din Serie A l-ar putea înlocui pe Pochettino! Vrea să folosească un sistem revoluționar: 2-7-2!

Thiago Motta, în dreapta // foto: Imago Images
Thiago Motta, în dreapta // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 mai 2022 14:49 / Actualizat duminica, 22 mai 2022 15:32

Thiago Motta (39 de ani), în prezent antrenor la Spezia, în Serie A, s-ar afla pe lista de posibili înlocuitori ai lui Mauricio Pochettino la PSG!

Mauricio Pochettino are zilele numărate la PSG. Antrenorul argentinian va părăsi proaspăta campioană a Franței la capătul sezonului, iar șeicii de la cârma clubului au dat startul căutărilor unui înlocuitor.

Conducătorii lui PSG visează să-l convingă pe Zinedine Zidane să preia echipa, dar drumul către un acord este complicat, având în vedere trecutul lui „Zizou”, născut în Marseille și fost jucător la marea rivală a parizienilor, Marseille.

Fotbalistul cu 5 titluri de campion al României se retrage după meciul cu FCSB din această seară!
CFR CLUJ
Fotbalistul cu 5 titluri de campion al României se retrage după meciul cu FCSB din această seară!

Thiago Motta, pe lista șefilor lui PSG

Pe lista celor de la PSG s-ar afla și un nume-surpriză, conform Marca. Este vorba despre Thiago Motta, un antrenor tânăr, în vârstă de doar 38 de ani, care din vara lui 2021 o pregătește pe Spezia, în Serie A.

Motta este fost jucător la PSG între 2012 și 2018 și a antrenat echipa U19 a parizienilor între iulie 2018 și iulie 2019. A pregătit-o și pe Genoa pentru scurt timp, octombrie - decembrie 2019, fără prea mare succes.

La Spezia se laudă cu 11 victorii în 39 de meciuri, cu care echipa din micuțul oraș italian abia s-a salvat de la retrogradare în Serie A! Acum e pe locul 16. 

Thiago Motta a șocat în 2018: pune la cale un sistem 2-7-2!

Thiago Motta a căpătat eticheta de antrenor revoluționar în 2018, când a explicat într-un interviu acordat italienilor de la Gazzetta dello Sport cum vede echipa ideală.

El a vorbit despre o formulă nemaiîntâlnită în fotbal, 2-7-2, în care fundașii laterali și portarul dintr-un sistem clasic 1-4-2-3-1 ar urca spre linia de mijloc, astfel încât goalkeeperul să fie implicat activ în jocul de construcție și să reprezinte o soluție de pasă pentru coechipierii presați de adversari.

„Ideea mea este să joc ofensiv, cu o echipă scurtă care să controleze jocul, presing sus și multă mișcare cu și fără minge. Vreau ca jucătorul care are mingea să aibă în permanență trei sau patru soluții și doi coechipieri în apropiere, pentru a-l ajuta.

Nu-mi plac numerele de pe teren pentru că te păcălesc. Poți juca super ofensiv cu un 5-3-2 și defensiv într-un sistem 4-3-3, depinde de calitatea jucătorilor.

Acum ceva vreme am avut un meci în care cei doi fundași laterali au ajuns să joace pe pozițiile număr 9 și 10”, a explicat Motta.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Avertisment pentru Pușcaș, după semifinala play-off-ului de promovare în Serie A: „O naivitate colosală putea costa calificarea”

S-a combinat cu fosta lui Lewis Hamilton, dar ce a urmat a fost neașteptat: „Și-au dat unfollow aproape imediat”

Citește și:

Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (1)
badeadorian
badeadorian  •  22 Mai 2022, 15:52

''Un sistem revoluționar: 2-7-2'' .. A mai incercat experimentul asta si un antrenor roman ... vestit , cu ''cashcheta'' ... dupa cateva meciuri ''s-a lasat la vatra'' !!! ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează