OPINII  »  EDITORIAL

Drăgușin: a ales bine?

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 15:06 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 15:09

Serialul plecării lui Radu Drăgușin de la Genoa s-a încheiat, tânărul internațional român optând pentru Tottenham după ce a refuzat mai multe oferte. Între care și una de ultim moment venită de la Bayern, cea mai atractivă financiar. 

Dacă la Londra Radu va primi, cu bonusuri cu tot, 3 milioane de euro pe an, puțin comparativ cu salariile coechipierilor!, plus un milion de lire sterline la semnătură (o liră = 1,16 euro), la Munchen ar fi luat mai mult. Se aude că suma s-ar fi apropiat, incluzând primele, de 5 milioane. 

Numai că Radu, spre lauda lui, nu s-a uitat numai la bani.

Sigur că, în raport cu Genoa, Tottenham înseamnă o treaptă mai sus. De la locul 12 în Italia la 5 în Anglia, ca să nu mai spun că și palmaresul formației londoneze e net superior. Pe lângă că a câștigat de două ori campionatul, Tottenham se recomandă cu un triumf în Cupa Cupelor și cu două în Cupa UEFA, ultimul datând din 1984.

Să cădem însă de acord că sub nicio formă, niciodată, Tottenham nu se compară cu Bayern, una dintre cele mai galonate echipe din istoria fotbalului mondial. Un gigant, un monstru sacru. 

Cu, între altele, 33 de izbânzi în Bundesliga și 6 în UEFA Champions League, locul 3 all-time după Real Madrid (14 trofee) și AC Milan (7). Tocmai de aceea, socotind că și sub aspect material, propunerea supercampioanei bavareze era mai tentantă, trebuie să admitem că alegerea lui Drăgușin a avut darul să contrarieze.

Asta în contextul, îndeobște cunoscut, în care transferul fundașului central de 21 de ani, care va împlini 22 în curând, pe 3 februarie, le-a depășit ca valoare pe cele ale lui Mutu (19 milioane) și Chivu (18), cel al lui Drăgușin bătând spre 31 de milioane, cel mai mare al unui fotbalist român. 

Ca atare, chiar pare normal să ne întrebăm ce l-a determinat pe Radu să prefere Tottenham? Cum el n-a dezvoltat subiectul, doar ne dăm cu presupusul.

Probabil că a contat ideea, menționată de Florin Manea, agentul lui Drăgușin, că acesta a visat de mic, de când a început fotbalul, să joace în Premier League. Frumos, însă trebuie să mai fi fost ceva, să fie, altfel nu-i ușor de înțeles de ce s-a dus într-un campionat mai fizic, chiar mai dur, decât cel german. Care nici el nu-i unul de domnișoare. 

Drăgușin: a ales bine?
Radu Drăgușin

De ce a optat pentru o competiție despre care ivorianul Drogba, cu peste 250 de meciuri la Chelsea, povestea că "Era așa o presiune încât la fiecare corner simțeam că îmbătrânesc cu o săptămână!". Într-adevăr, Premier League expune mai tare decât oricare alt campionat.

Să fi recepționat Radu avertismentul lui Marcel Răducanu că Bayern ar fi în clipa de față, la lipsa sa de experiență, o căciulă prea mare și n-ar strica să facă mai întâi ucenicie la Spurs? Să se călească.

Nu-i exclus, deși explicația poate fi mai simplă. A ales așa pentru că la Tottenham poate juca imediat, întrucât stoperii Romero și Van de Ven sunt indisponibili o lungă perioadă. La Bayern ar fi trebuit să stea la rând după sud-coreeanul Kim și francezul Upamecano, iar la 21 de ani nu prea-ți convine să aștepți.

Oricum, să remarcăm că într-o lume a fotbalului în care banul face și desface, Radu Drăgușin s-a dovedit sentimental. Deloc mercantil. A gândit cu inima, nu cu buzunarul, fiind excepția de la regulă. Încă un argument ca să-i ținem pumnii strânși. E românul nostru și trebuie să-i fim alături. Baftă!

Citește și:

Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr

Comentarii (49)
sion1001
sion1001  •  13 Ianuarie 2024, 09:56
Postat de VardyParty pe 12 Ianuarie 2024, 21:08

Madalina, și BTW - este ultima data când iți mai răspund. Revin: Secretul vieții, Madalina, este sa știi când și cu cine te poți trage de șireturi. Ti-as spune, "cizmarule, nu mai sus de sandale", dar tu ai crede ca te vad ca pe un mic Ceausesco. Ceea ce nu este cazul.

vardistule! un cititor neavizat ar crede ca ai facut (deja) pasul (firesc) de la o caterinca rudimentara la amenintari! eu stiu ca nu iti permiti asta! asa cum stim- si eu si Madalina- ca nu iti permiti nici trasul de sireturi despre care vorbesti! pe ce ne bazam?-vorba domnului Moromete! pe faptul ca, la bocancii de lemn, sireturile sint doar desenate!

VardyParty
VardyParty  •  12 Ianuarie 2024, 21:08
Postat de sion1001 pe 12 Ianuarie 2024, 12:38

ziar de sport nu mai e din timpuri (de-acum) imemoriale! site de sport? probabil! dar nu inteleg de ce- fiind un site de sport-pretentiile noastre ar trebui sa fie sub genunchiul broastei! ar trebui sa (NE) ridem cu bastenitosul tau-un anonim si nesemnificativ bocanc de lemn- si sa-l batjocorim, in grup, pe domnul Franz Beckenbauer, la citeva ore de la disparitia fizica a domniei-sale? si ce legatura este intre scrisul meu si doamna Madalina Ghenea? asta-i umor? sau, fiind pe un site de sport, aveti dreptul sa nesocotiti Constitutia Romaniei? eu zic sa va revedeti comentariile si sa va intoarceti la scoala- sint si lucruri care, in razna lor, mai pot fi indreptate!

Madalina, și BTW - este ultima data când iți mai răspund. Revin: Secretul vieții, Madalina, este sa știi când și cu cine te poți trage de șireturi. Ti-as spune, "cizmarule, nu mai sus de sandale", dar tu ai crede ca te vad ca pe un mic Ceausesco. Ceea ce nu este cazul.

sion1001
sion1001  •  12 Ianuarie 2024, 17:07
Postat de danglumetu pe 12 Ianuarie 2024, 13:12

probabil, cu virsta pierzi notiunea timpului si nu mai realizezi ca sugestia lui raducanu, nu ca ar fi putut conta, dar a venit cu mult dupa ce dragusin alesese spurs! si ca sa ne mai temperam in a judeca ceva cu care n-avem nimic, nimic in comun, nici o calitate(e ca si cum am dezbate de ce finalul unui film e asa si nu altfel, ceea ce nu se prea obisnuieste, nu-i asa?), amintiti-v-il pe chivu care a refuzat real pt inter!

amintiti-V-IL ?!? sa te trimit la DEX si la cartea de gramatica sau sa dau dovada de ingaduinta?

Vezi toate comentariile (49)
Comentează