FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL 1-1

VIDEO + FOTO Oră de Champions League, meci de Liga 1! Dinamo - Petrolul, decis de două gafe monumentale

Dinamo și Petrolul au remizat, scor 1-1, în etapa #7 din Superliga. Un meci decis de greșeli uriașe în defensive, niciuna dintre formații nu a apăsat accelerația pentru a forța mai mult decât un punct. +27   FOTO
Dinamo și Petrolul au remizat, scor 1-1, în etapa #7 din Superliga. Un meci decis de greșeli uriașe în defensive, niciuna dintre formații nu a apăsat accelerația pentru a forța mai mult decât un punct.

Articol de , , , , , - Publicat sambata, 26 august 2023 23:55 / Actualizat sambata, 26 august 2023 23:56

Dinamo și Petrolul au remizat, scor 1-1, în etapa #7 din Superliga. Un meci decis de greșeli uriașe în defensive, niciuna dintre formații nu a apăsat accelerația pentru a forța mai mult decât un punct.

Rezultatele și programul etapei #7 din SuperLiga

Dinamo - Petrolul 1-1. Cronică de Eduard Apostol: Comedia erorilor și fotbal-pelin

„Comedia erorilor” a lui Shakespeare este amuzantă, indiferent de vârsta la care ai plăcerea să interacționezi cu această operă a marelui Will, dar ceea ce au făcut Doua, respectiv Ilic, dă dureri de cap antrenorilor și suporterilor. OK, mijlocașul dinamovist poate să-l tragă după el, în greșeală, pe propriul coechipier, Golubovic, fiindcă pasa atât de lăudatului sloven l-a expus în acea zonă.

Șumudică, înapoi în Superligă după 2 ani » 5 obiective majore la FCU Craiova
FCU CRAIOVA
Șumudică, înapoi în Superligă după 2 ani » 5 obiective majore la FCU Craiova

Dinamo și Petrolul au oferit un fotbal plăcut ochiului, deschis, nu degeaba sunt două revelații ale ultimelor săptămâni, cu antrenori, Ovidiu Burcă, respectiv Florin Pîrvu, care au adus deja ceva aer proaspăt, și necesar, în fotbalul românesc. 

În piesa de la „Arcul de Triumf” s-a implicat și „centralul” Iulian Călin, care, deși a lăsat jocul liber în multe moment, bun!, nu a văzut câteva detalii, de la unele mici, cu mingea ieșită din Patriche și el a dat out de poartă, la altele mai mari, faultul-imprudență al lui Zima asupra lui Gregorio în careul ploieștenilor.

Acolo unde trebuie, când trebuie

Goncalo Gregorio (21) aduce aminte celor de 40+ de italianul Pippo Inzaghi. Stați, nu săriți, e cale lungă de la lusitan la italian, e vorba de oportunismul în fața porții adverse, uneori, cu pase direct de la adversar! Piept-assist al lui Doua - un fundaș dreapta de mare calitate, în rest, inclusiv după eroare! -, iar Gregorio a prins ideea din zbor. 

Pe un teren, și-așa prost, dinamoviștii au ținut să întoarcă darul făcut de „lupi”, iar Takayuki Seto, care joacă la 37 de ani de parcă vrea să prindă contractul vieții, i-a suflat mingea lui Ilic, cu mintea în altă parte, iar Petrovic (37) a restabilit egalitatea, după pasa simplă a lui Jair.

Așteptări în zadar de la cei cu „brand”

Pierdut Bani, cu tot cu fotbalul lui șampanie, pot striga fanii lui Dinamo! Puștiul era cel mai căutat jucător al „câinilor” la autografe în urmă cu câteva luni, acum a ajuns unul dintre cei mai apostrofați, în mediul real și virtual. 

Și în această seară a oferit un fotbal-pelin, fără gust, nu s-a lipit la și de nimic, Ahmed a fost prima schimbare a „câinilor” - privirea lui în fața antrenorului a spus totul! -, Ovidiu Burcă preferând să-l arunce în luptă pe Ghezali, revenit după mai bine de o lună și jumătate, după accidentare.

Galben-albaștrii au pus presiune, arătând de ce au bifat trei victorii la rând cu Farul, Rapid și FCU Craiova. Un plus de experiență și de omogenitate la „găzari”. Petrolul a arătat bine în partea secundă, a fost la „butoanele” meciului. Dacă și Gicu ar fi fost grozav, poate că „lupii” ar fi mușcat decisiv. A mai fost și „transversala” lui Mihai Roman II (87), ploieștenii pot afirma că meritau mai mult.

Mulți spectatori dinamoviști

La Dinamo au fost mulți spectatori pe „Arcul de Triumf”. Și în tribune, și pe teren. Cei de la mijloc în sus au fost prea nervoși, prea ineficienți. Politic? A transpirat mult, a avut o singură oportunitate, construită în stilul său, abia în 90+2. Ghezali? Dinamoviștii visează frumos la cel din primăvară. Abdallah? O fi atins mingea?!

De aceea Burcă a ajuns să apeleze la Iulian Roșu și Geani Crețu, care au fost trimiși în tribune în startul sezonului! Probabil, Ovidiu s-a gândit că un punct e, totuși, o performanță cu Petrolul, revelația startului sezonului, pe terenul de la „Arc” și cu o ofensivă care n-a mai produs nimic după minutul 30!

FINAL. Dinamo - Petrolul 1-1

+23 FOTO
  • Final de meci.
  • min. 86: Ocazie mare Petrolul. Centrarea lui Țicu ajunge la Roman II, care trimite cu capul în transversală.
  • Număr oficial: 6.500 de spectatori pe „Arcul de Triumf”.
  • Meciul e echilibrat și fragmentat în partea a doua. Puține situații importante și multe gafe la mijlocul terenului.
  • min. 46: Start în repriza secundă. 
  • Pauză pe „Arcul de Triumf”.
  • min. 37: GOL PETROLUL! Golubovic îl bagă în ședință pe Ilic cu o pasă riscantă, austriacul greșește preluarea, e deposedat, Petrovic ajunge în situație iminentă de gol și nu iartă.
  • min. 22: GOL DINAMO! Înscrie Goncalo Gregorio după o gafă uriașă a lui Doua, care îi așază în careu mingea atacantului portughez.
  • min. 13: Deși Jandarmeria a confiscat o mulțime de materiale pirotehnice în ultimele ore, fanii celor două echipe au în arsenalul lor torțe și petarde. Meciul e oprit în acest moment tocmai din această cauză.
Oră de Champions League, meci de Liga 1! Dinamo - Petrolul, decis de două gafe monumentale
  • min. 8: Cristi Costin cade prost pe umărul drept și primește îngrijiri în ambulanță. Fotbalistul lui Dinamo își revine și reintră pe teren. 
  • min. 1: A început meciul. Aproximativ 6.000 de spectatori sunt prezenți în tribune.

Dinamo - Petrolul. Echipele de start:

Dinamo: A. Golubovic - Patriche, Q. Bena, Homawoo - G. De Moura, A. Bani, C. Ilic, Amzăr - Cr. Costin, Gregorio, D. Politic 
Rezerve: Dujmovic - I. Roșu, Țîră, G. Crețu, V. Borcea, Abdallah, Giafer, R. Grigore, Ghezali 
Antrenor: Ovidiu Burcă 

  • Ovidiu Burcă a schimbat sistemul față de precedentele partide. Apelează astăzi la o linie de fund cu 3 apărători
  • Dani Iglesias și Gorka Larrucea sunt accidentații amintiți de Ovidiu Burcă în conferința de vineri 
  • Christian Ilic este titular în premieră la Dinamo. Geani Crețu a prins pentru prima dată foaia de joc în acest sezon

Petrolul: Zima - Papp, Meijers, Țicu - Doua, Hanca, Seto, Jair, Musi - Z. Petrovic, G. Grozav 
Rezerve: Eșanu - M. Roman, Garutti, P. Justiniano, L. Dumitriu, Purtic, Diomande, I. Răducan, M. Constantinescu 
Antrenor: Florin Pârvu

Stadion: „Arcul de Triumf”
Arbitru: Călin Iulian (Ştefăneşti - Argeş), A1: Marinescu Vasile (Bucureşti), A2: Mitruţi Daniel (Craiova - Dolj), Arbitru VAR: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi), Arbitru AVAR: Vatamanu Cosmin (Bucureşti)

UPDATE, 21:40. Dinamo: „Ultras, nu paria”

În legătură cu materialele pirotehnice confiscate de Jandarmeria București înainte de joc, Dinamo a afișat mesajul: „Ultras, nu paria”.

Oră de Champions League, meci de Liga 1! Dinamo - Petrolul, decis de două gafe monumentale

UPDATE, 21:30. Așa arată acum galeria Petrolului

Oră de Champions League, meci de Liga 1! Dinamo - Petrolul, decis de două gafe monumentale

UPDATE, 21:20. Familia Bendeac, în tribune

La duelul din această seară, Andrei Bendeac, noul director de social media al lui Dinamo, e însoțit în tribune de fratele lui, actorul Mihai Bendeac.

Oră de Champions League, meci de Liga 1! Dinamo - Petrolul, decis de două gafe monumentale

UPDATE, 21:00. Lucas Alves, prezent la meci

Chiar dacă încă nu poate evolua pentru Dinamo, fundașul Lucas Alves și-a făcut apariția la stadion.

Oră de Champions League, meci de Liga 1! Dinamo - Petrolul, decis de două gafe monumentale

UPDATE, 20:50. Galeria Petrolului s-a certat cu Jandarmeria

Doi jandarmi au scăpat caii de sub control, iar aceștia erau să-i lovească pe fanii Petrolului. Suporterii prahoveni s-au speriat și au început să înjure forțele de ordine. Din fericire, incidentul nu a degenerat. 

Ulterior, au existat clinciuri verbale, de la distanță, între galeriile celor două echipe. Jandarmeria a împiedicat dezvoltarea unui conflict.

UPDATE, 20:40. Hanca și Roman II, vizați de fanii lui Dinamo

La sosirea autocarelor, fanii lui Dinamo au avut doi „clienți”. L-au huiduit pe Hanca, fostul fotbalist al „câinilor”, și l-au ironizat pe Mihai Roman II, noul transfer al Petrolului: „Vrei să-ți mai dăm o bătaie cum a fost cea cu Botoșani?!”.

UPDATE, 20:35. Fanii Petrolului au ajuns la stadion

Petrolul va fi susținută azi de 400 de spectatori.

Oră de Champions League, meci de Liga 1! Dinamo - Petrolul, decis de două gafe monumentale

UPDATE, 20:30. Andrei Nicolescu a ajuns la stadion

Oră de Champions League, meci de Liga 1! Dinamo - Petrolul, decis de două gafe monumentale

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a sosit la stadion și s-a întreținut cu fanii echipei.

UPDATE, 13:00. Se joacă cu casa închisă

Dinamo 1948 București - Petrolul Ploiești este SOLD OUT! Mulțumim tuturor suporterilor pentru interesul arătat. Rugăm suporterii să aibă asupra lor actul de identitate și să evite aglomerația prin a fi prezenți din timp la stadion. 

După 8 ani, Dinamo - Petrolul revine pe prima scenă a fotbalului românesc. Vă așteptăm pe „Arcul de Triumf” pentru a mai scrie o filă în istoria duelului de tradiție

- Comunicat Dinamo

8.207 spectatorieste capacitatea arenei „Arcul de Triumf”, vor există însă și zone-tampon

Mai multe articole de actualitate: 

Adrian Mititelu și-a anunțat retragerea de la FCU Craiova: „Gata, nu mă mai vedeți!” » Cine preia clubul + primele mutări
FCU Craiova - Rapid 3-5
Adrian Mititelu și-a anunțat retragerea de la FCU Craiova: „Gata, nu mă mai vedeți!” » Cine preia clubul + primele mutări
Jucătorul Rapidului care l-a impresionat pe Bergodi: „E letal”
FCU CRAIOVA - RAPID 3-5
Jucătorul Rapidului care l-a impresionat pe Bergodi: „E letal”

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (51)
gojgaru
gojgaru  •  27 August 2023, 09:35
Postat de Haha1989 pe 26 August 2023, 22:24

Continua omenia, am zis de trei zile 1 solist. Ce penibili sunt petroliștii, pase mai mereu la adversar în preajma careului. Penibil și arbitrul, poate primi un tricou cadou de la Dinamo. Am și schimbat canalul

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  27 August 2023, 08:53

Dupa ce vezi un meci de Premier league-liga bogaților-și vezi un meci de aici,realizezi cât suntem de ramași in urma!Poate nu chiar cu 200 de ani- cum se zicea pe timpul lui Ceaușescu(despre nivelul de dezvoltare al țarii)-dar sigur cu doua generații!Jucatorii ambelor echipe parca jucau de parca erau legați la ochi, sau aveau picioarele impiedicate!Sa fie de vina numai gazonul?!

flick2020
flick2020  •  27 August 2023, 08:37
Postat de danutcornel pe 26 August 2023, 22:45

ce comentatori anti dinamo si pro fcsb are ***!ole ole ole dinamo victorieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Unde vezi tu FCSB aici ddbistule bolnav ??!??? Curios e ca 90% din comentarii au ca tinta FCSB...asta e problema medicala, obsesie bolnavicioasa.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează