FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - UTA

VIDEO Hermannstadt, revenire spectaculoasă cu UTA » Echipa lui Rednic rămâne fără victorie

Hermannstadt - UTA
Hermannstadt - UTA

Articol de - Publicat sambata, 29 iulie 2023 20:31 / Actualizat sambata, 29 iulie 2023 22:01

Hermannstadt a câștigat cu UTA, scor 2-1, în etapa a treia din SuperLiga, după ce arădenii au condus cu 1-0 la pauză.

Rezultatele și programul etapei #3 din SuperLiga

Sibienii iubesc fotbalul și au umplut și de această dată stadionul, chiar și într-o zi în care se resimțea o căldură dogoritoare de pe străzi. S-au încolonat spre arena de milioane de euro, îmbrăcați în tricourile echipei favorite și și-au ocupat locul în tribună pentru spectacol. Mai ales că moralul era unul excelent, după ce, în runda precedentă, au dat trei goluri ieșenilor și-au venit cu victoria acasă.

FCSB a tremurat la Galați, dar Tavi Popescu și transversala i-au salvat pe roș-albaștri! Cronica +  clasamentul actualizat din Superligă
OȚELUL - FCSB 0-2
FCSB a tremurat la Galați, dar Tavi Popescu și transversala i-au salvat pe roș-albaștri! Cronica + clasamentul actualizat din Superligă

Ocazii peste ocazii, dar fără gol

Chiar dacă meciul a început un pic cu frâna de mână trasă, sibienii au turat motoarele. Gabi Iancu (13) a tras slab, șut care nu i-a pus niciun fel de probleme portarului Iacob. Butean ('22) a încercat și el poarta de la distanță, iar șutul aceluiași Iancu ('22) n-a prins vinclul. 

UTA nu s-a văzut deloc! Neguț s-a distrat cu apărarea, i-a pasat ca pe calculator lui Paraschiv, dar Iacob a scos balonul pe care scria deschiderea scorului pe „Municipal”.

Gol nemeritat încasat de sibieni

Și cum ocaziile se răzbună, Dumitrașcu l-a păcălit pe Neguț, de care a trecut elegant, a întors mingea în marginea careului de 16, de unde Cătălin Carp a tras printr-un careu plin de picioare în stânga portarului, păcălindu-l pe Letica „fugit” în dreapta. 0-1 în minutul 31, iar sibienii erau plini de nervi! 

Elevii lui Măldărășanu s-au trezit rapid din pumni și-au pornit atacul ca în cursa finală pentru supremație! Șutul lui G. Iancu ('33), bara lui Paraschiv ('34), torpila lui Dragoș Iancu ('42) și o nouă încercare a lui Paraschiv ('43) n-au modificat tabela! Și a venit pauza. Cu un scor total mincinos! 

Absolut nemeritat pentru o formație a lui Rednic care a avut un singur șut pe poartă. Posesia fiind zdrobitoare pentru gazde: 65% vs. 35%.

Barbu, te-a salvat VAR-ul!

Repriza secundă a avut aceeași desfășurare. Cu atacuri în serie pornite de jucătorii lui Hermannstadt care au luat poarta la țintă din primele minute. Jipa ('47) a dat semnalul, apoi „centralul” Marian Barbu n-a văzut hențul lui Benga, dar VAR-ul l-a salvat pe arbitrul făgărășan și-a dictat 11 metri. 

Paraschiv a executat ('50) fără nicio emoție în stânga portarului și-a adus egalarea pe „Municipal”. 1-1! Cu o echipă a Aradului dispărută din joc, cu fotbaliști pe post de jaloane și un antrenor plin de experiență pentru Liga 1, dar fără nicio idee clară, Hermannstadt a continuat o goană nebună pentru victorie. Și i-a ieșit! 

Ce-i drept și meritau să fie în avantaj, fiind echipa care a avut atacurile cele mai elaborate, pe defensivă a stat perfect, dar a avut și ghinion.

Victorie meritată

Golul victoriei a venit așa cum era normal după ocazii peste ocazii! Gabi Iancu a trimis din corner, iar Mino Sota a pus „capul” de pe șase metri ('58) și a făcut 2-1, „aruncând în aer” stadionul. Publicul a început să cânte și nu s-a mai oprit până la final. 

Crizele de nervi de pe margine și schimbările lui Rednic n-au adus nimic unui Arad care s-a mulțumit cu un gol, apoi s-a retras și-a sperat că merge așa. Victoria Sibiului e sută la sută meritată chiar dacă s-a chinuit și-a suferit mai bine de o repriză. Aradule, n-ai cum să emiți pretenții și să vrei să câștigi un meci când ai un singur șut pe poartă 90 de minute!

Clasamentul din SuperLiga

FINAL. Hermannstadt - UTA 2-1

  • Click AICI pentru statistici
  • A marcat: D. Paraschiv 51 (pen.), Sota 58 / Carp 31
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • 5.700 de fani asistă la meci, număr oficial
  • Înainte de fluierul de start, fundașul Raul Opruț și-a luat rămas buni de la fanii din Sibiu. El a fost vândut de Hermannstadt la Kortrijk, în Belgia,  cu 400.000 de euro

Hermannstadt - UTA, echipe de start:

HERMANNSTADT: Letica - Butean, Găman, Stoica - Neguț, Biceanu, Mino, P. Iancu, Oroian - G. Iancu, Paraschiv 
REZERVE: Muțiu, Paolo Medina, Antoche, Bejan, Alhassan, Balaure, Jipa, Bărbuț, Ruben Fonseca
ANTRENOR: Marius Măldărășanu

UTA: Iacob - Roganovic, Benga, Carp, Abeid - R. Pop, Dumitrașcu, Marku, Stahl - Fabry, Cooper 
REZERVE: Kucher, Mihai, Iurasciuc, Mustacă, Leidsman, Markov, Marcelo Freitas
ABSENȚI: Stroungis, Ekmecki (accidentați)
ANTRENOR: Mircea Rednic

Stadion: „Municipal”
Arbitru: Barbu Marian (Făgăraş - Braşov), A1: Marica Mihai Marius (Bistriţa - Bistriţa Năsăud), A2: Slabu Stelian (Braşov), Arbitru VAR: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj), Arbitru AVAR: Lucaciu Doru Claudiu (Cluj)

VIDEO. Conferința lui Marius Măldărășanu

VIDEO. Conferința de presă a lui Mircea Rednic

„Inimioară, inimioară. Și eu mai aveam palpitații cu inima când eram fotbalist. Ekmekci s-a operat ieri (n.r. - miercuri) și va sta cel puțin o lună. Stroungis are și el probleme, va face niște teste. Vom da un comunicat despre ei.

Am discutat cu Ciobanu, dar și cu Belu Iordache. Ciobanu a avut cea mai bună perioadă cu mine antrenor, Am vrut să îi aducem, dar au preferat să meargă la Iași.

De asemenea, doi jucători au fost foarte aproape să semneze cu noi. Au discutat cu foștii jucători, nu au primit referințe bune și i-am pierdut de la scara avionului. Unul a semnat în prima ligă din Franța, altul în prima ligă din Olanda. 

Acum stăm într-un atacant și jumătate, dar mai vrem să aducem unul. Plus un fundaș central și un mijlocaș de bandă”, a declarat Rednic la conferința premergătoare meciului.

Clasamentul din SuperLiga

VIDEO. Toate informațiile înainte de Hermannstadt - UTA

Citește și:

Căpitanul Craiovei a izbucnit: „Nu e permis așa ceva. Să se ia măsuri”
FCU CRAIOVA - U CLUJ 3-4
Căpitanul Craiovei a izbucnit: „Nu e permis așa ceva. Să se ia măsuri”
Nebunie în Bănie » 7 goluri și răsturnări de scor între FCU Craiova și U Cluj
FCU Craiova - U Cluj
Nebunie în Bănie » 7 goluri și răsturnări de scor între FCU Craiova și U Cluj

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (12)
dionysios
dionysios  •  30 Iulie 2023, 11:40

Strâmbu-i strâmb,n-ai ce să-i faci!Merge strâmb,vede strâmb,judecă strâmb.Aș fi putut să jur că o să aibă declarații.... strâmbe!

dionysios
dionysios  •  30 Iulie 2023, 11:39

Strâmbu-i strâmb,n-ai ce să-i faci!Merge strâmb,vede strâmb,judecă strâmb.Aș fi putut să jur că o să aibă declarații.... strâmbe!

gojgaru
gojgaru  •  29 Iulie 2023, 21:08

11 metri jenant ,nici

Vezi toate comentariile (12)
Comentează