FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Asta mai lipsea la Dinamo! Iuliu Mureșan a încălcat regulamentele din prima zi » De ce riscă să fie suspendat și amendat

Iuliu Mureșan (în centru) este noul administrator special de la Dinamo
Iuliu Mureșan (în centru) este noul administrator special de la Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 07 iulie 2021 18:17 / Actualizat miercuri, 07 iulie 2021 18:28

Iuliu Mureșan (67 de ani), noul administrator special de la Dinamo, se află într-un conflict de interese și riscă să fie penalizat. 

Astăzi, Dinamo a anunțat oficial începutul colaborării cu Iuliu Mureșan, cel care a preluat funcția de administrator special. Într-un club aflat în insolvență, așa cum este Dinamo, funcția este echivalentă cu cea de președinte.

Iuliu Mureșan riscă suspendarea după ce a semnat cu Dinamo! Ce spun regulamentele

Totuși, regulamentele FRF indică faptul că Mureșan riscă suspendarea și o amendă importantă din cauza noii funcții. Sursele GSP.RO susțin că Mureșan încă deține acțiuni la CFR Cluj! Conflictul de interese a existat și în perioada în care a fost președinte la Hermannstadt!

În articolul 60 din Regulamentul Disciplinar al FRF se specifică faptul că persoana „care, direct sau indirect, deține acțiuni sau o funcție de conducere la mai mult de un club participant în competițiile organizate de FRF/LPF/AJF, se sancționează cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal până la încetarea motivelor de sancționare și penalitate sportivă de la 50.000 la 100.000 de lei”.

Împotriva lui Mureșan stă și articolul 3 din ROAF (Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice), care arată în felul următor:

Structurile sportive şi oficialii acestora trebuie să se conformeze următoarelor reguli: 
a. un acţionar la un club organizat ca societate comercială sportivă pe acţiuni nu are dreptul de a fi acţionar sau de a deţine oricare funcţie/calitate în cadrul unui alt club; 
b. un oficial al unui club nu are dreptul să deţină acţiuni sau să ocupe o altă funcţie la un alt club;

Concret, Iuliu Mureșan, care deține 0,002% dintre acțiunile clubului CFR Cluj, riscă suspendarea, precum și o amendă de până la 100.000 de lei!

Cele mai importante declarații oferite astăzi de Iuliu Mureșan:

  • „Acest proiect, al fanilor din DDB, este unul fantastic”
  • „Dinamo are foarte mulți suporteri în țară. Dinamo este un club foarte important și s-a văzut asta când suporterii au devenit principalii susținător”
  • „Din păcate, din cauza unor datorii, unor greșeli și unor multiple schimbări, s-a ajuns a apela la insolvență, ca o protecție împotriva problemelor de ordin financiar”
  • „Din data de 5 iulie sunt prezent la Dinamo și am început să evaluăm situația, să luăm problemele din mers”
  • „Sunt foarte multe probleme. Mă așteptam să fie multe, dar nu chiar așa și de asemenea dimensiuni”
  • „Am avut discuții serioase cu jucătorii care sunt nemulțumiți de întârzierea salariilor. Voi mai vorbi și mâine și sunt sigur că vom ajunge la o concluzie pozitivă și vom pune echipe pe drumul normal”
  • „Sunt lucruri foarte urgent pe care trebuie să le rezolvăm. Am încredere că vom scoate clubul din insolvență. Sper s-o facem mai repede decât termenul prevăzut de lege”
  • „Va trebuie să organizăm clubul, să evaluăm lotul, să vedem cine vrea să plece, ce oferte sunt. Mai e și problema legată de restricția la transferuri, care ne încurcă. Dar sperăm ca azi sau mâine să primim o veste bună și să putem face transferuri”
  • „Dinamo e un club atractiv, am fost căutat deja de jucători și de impresari. Sunt jucători interesați să vină la Dinamo”
  • „DDB are un rol foarte important. A făcut ceva fantastic, pe care l-am văzut în Spania și Portugalia”
  • „Am insistat ca domnul Mihai Matei să vină în cadrul clubului Dinamo. Are 12 ani la Astra și știe toate amănuntele din fotbal. Alături ne va fi și domnul Eftimescu, pe care-l cunosc de când am intrat în fotbal”
  • „Nu veneam dacă nu aveam parte de sprijinul DDB. Dacă fanii nu mă voiau, nu aș fi venit. Ar fi fost foarte dificil, nu mi-ar fi plăcut să fiu huiduit. Cel mai mult a contat când am fost sunat de cineva din DDB și mi-a zis că fanii s-ar bucura dacă aș accepta. De aceea am venit fără nicio reținere. DDB a fost factorul esențial”
  • „Zilnic mă sună jucători și impresari, dar nu le pot spune nimic. Așteptăm să vină decizia de la TAS pentru a putea aduce jucători,. Au fost precedente și sperăm să primim o decizie favorabilă”
  • „Dacă vine decizia în seara asta, putem vorbi cu jucătorii și despre plecări”
  • „CFR ar putea să ne ajute. Am avut ceva discuții. Dacă se ridică restricția, vom aduce jucători. Poate de la CFR Cluj, poate de la Astra. Vom aduce jucători care să ne ajute”
  • „Domnul Badea este implicat ca suporter. Nu este implicat în alt mod. Acum nu e implicat în clubul Dinamo, dar mi-ar plăcea să se implice. Mi-ar plăcea să vină și Borcea să se implice financiar. Și mulți alți dinamoviști”
  • „Vreau să aduc mai mulți foști jucători, vreo 4-5. Să ne ajute, să evalueze jucătorii. Noi putem să mai greșim, dar cineva care a jucat are experiență. Mă gândesc la Marius Niculae, Ion Marin, Ion Moldovan și alții. Voi activa această formulă cât mai repede. Dar depinde de transferuri”
  • „Am vorbit cu Uhrin când a plecat și a zis că nu știe când mai vine. I-am zis că voi veni eu, iar atunci mi-a zis că își ia bilet de întors”
  • „Trebuie să găsim un investitor sau chiar doi. Ne preocupăm de asta. Mă bazez că sunt foarte mulți dinamoviști de succes și vrem să îi atragem”
  • „Sperăm ca într-un an să găsim un sponsor”

Mai multe știri despre Dinamo:

Dinamo atrage și în insolvență: „Mă sună zilnic impresari și jucători care vor să vină” » Ce se întâmplă cu fotbaliștii actuali

Situație tot mai complicată la Dinamo: „câinii” rămân într-un singur fundaș central! Un nou jucător e pe picior de plecare

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (19)
tororosso
tororosso  •  08 Iulie 2021, 12:17

Și uite așa cu ajutorul divin al FRF & LPF , CFR-ul mai are un aliat . De parcă nu ajungea Dâncă & Finul . Kovacs , acum mai îl are și pe Mureșan Magnificul Păpușar . Dar la valoarea acestui campionat al nostru se poate și cu ochelari pentru cai dar și dopuri în urechi . Dar românul zice: merge și așa!

paolo12
paolo12  •  08 Iulie 2021, 07:01

N-are nimic, ce înseamnă 100k pentru bucurica și tararache? Mai baga câteva alocații pentru copii, câteva pensii...

rocky5
rocky5  •  08 Iulie 2021, 00:35

Gigisti gretosi!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează