FOTBAL  »  Superliga  »  CALENDAR LIGA 1

EXCLUSIV Propunerile sosite la LPF din partea marilor echipe ca să se încheie acest sezon din Liga 1: meciuri la București o dată la două sau la trei zile+ calendarul dorit de Craiova

FCSB și CFR Cluj luptă pentru câștigarea campionatului
FCSB și CFR Cluj luptă pentru câștigarea campionatului

Articol de - Publicat marti, 17 martie 2020 22:43

Fotbalul românesc va lipsi cel puțin o lună din peisaj. Comitetul de Urgență al FRF a decis ca ligile și competițiile interne să fie suspendate pe durata stării de urgență instaurate de luni, 16 martie, de către președintele României.

Va dura cel puțin o lună de acum înainte până să vedem fotbal, fie la stadion, fie la TV, Răzvan Burleanu, apreciind că data de 22 aprilie este cea mai optimistă privind reluarea competițiilor interne.

Play-off în Capitală, meciul etapei duminica seara 

În acest moment, în perspectiva discuțiilor de azi, ce vor fi între reprezentanții LPF, FRF și cluburi, oficiallilor Ligii le-au parvenit mai multe idei ce vor fi dezbătute. 

  • Una dintre ele este aceea ca toate meciurile din play-off să se joace la București! Fie pe Național Arena, fie pe cel mare stadion al țării plus încă unul, în cazul în care gazonul nu va rezista la jocuri din 3 în 3 zile.
  • Partidele din play-off ar urma să se dispute sâmbăta și duminica, iar duminica, de la ora 21:00, să fie cel mai tare meci al rundei!

 Se merge și mai departe: cele 6 formații să fie cazate la București, la hoteluri separate, fiecare să închirieze câte o bază și să se joace și chiar din două în două zile, cel mult din trei în trei zile. Campionatul s-ar încheia, la vârf, într-o lună.

Unde să se joace retrogradarea

Play-out-ul s-ar putea disputa tot în Capitală sau la Cluj Napoca. Dacă e să se joace la București, ar urma să se desfășoare pe stadioane precum Dinamo, Clinceni, Chiajna sau chiar Arcul de Triumf, dacă va fi gata la timp

La fel, formațiile să fie cazate în Capitală sau în zona limitrofă. Dacă play-out-ul va ajunge în capitala Transilvaniei, atunci meciurile s-ar juca pe Cluj Arena sau pe arena CFR-ului, "Dr. Constantin Rădulescu", iar duelurile să fie vinerea, sâmbăta și lunea

Speranțe pentru FCSB și Craiova! Unul dintre oamenii-cheie la dezbaterea de miercuri e hotărât: „Nu vreau înghețarea campionatului”

Planul propus de Craiova

Universitatea Craiova a venit cu o propunere distinctă, în condițiile în care nu s-ar ajunge la prelungirea suspendării campionatului, ci ar rămâne pe durata stării de urgență din țară. Iată calendarul propus de olteni, în condițiile în care au solicitat 4 săptămâni de pregătiri după această pauză lungă:

  • 5-17 mai - manșa tur a semifinalelor Cupei României
  • 19-21 mai - manșa retur a semifinalelor Cupei României
  • 22-24 mai - etapa a 3-a din play-off- 26-28 mai 
  • etapa a 4-a din play-off- 29-31 mai 
  • etapa a 5-a din play-off
  • 1-12 iunie calendar UEFA
  • 12-14 iunie - etapa a 6-a din play-off
  • 16-18 iunie - etapa a 7-a din play-off
  • 19-21 iunie - etapa a 8-a din play-off
  • 23-25 iunie - etapa a 9-a din play-off
  • 26-28 iunie - etapa a 10-a fin play-off
  • 30 iunie - finala Cupei României
  • 17-19 iulie - prima etapă a ediției 2020-2021

VIDEO » #vafibine Campanie GSP: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

Cum afectează coronavirusul  sportul mondial:

  1.  EURO 2020 a fost amânat pentru 2021
     
  2. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  3. Europa tremură sub presiunea tot mai mare a pandemiei cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, iar Germania, una dintre națiunile cele mai puternice, simte la rândul ei această apăsare. Sportul e afectat, mai ales cel de top, cel mai vizibil, televizat, comentat, urmărit. Ce se întâmplă însă în structurile de la alte niveluri?
     
  4. Italia renaște după dezastrul produs de coronavirus » La ora 18:00, în fiecare seară, oamenii fac un gest senzațional!
     
  5. Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului, a fost mutat din iunie în septembrie: 8 idei după schimbarea datei: cum sunt afectați specialiști ai zgurii precum Simona Halep sau Rafael Nadal?
     
  6. Ivan Garcia Cortina, câștigător săptămâna trecută al etapei a treia din Paris-Nisa, a venit cu o idee catalogată simplă și genială pentru a repara calendarul ciclist, afectat și el de pandemia de coronavirus!
     
  7. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane”
     
  8. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus!

Citește și alte știri din Liga 1

Gigi Becali „a uitat” să plătească transferul lui Adrian Petre!

14.000 de case de pariuri se închid, plus alte 15.000 de agenții cu „păcănele"! Anunțul făcut în această seară

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (65)
103798407052226
 •  18 Martie 2020, 17:18

sa se faca doua grupe,grupa rosie care sa joace pt campionat in stefan cel mare si grupa albastra,care sa joace la retrogradare in voluntari ! echipele gazda se califica direct !

mioriticul
mioriticul  •  18 Martie 2020, 12:57
Postat de catalynn pe 18 Martie 2020, 08:30

Bai Andrei, cred ca asta a fost primul post inteligent pe care l-ai scris vreodată, sau cel puțin pe care l-am citit io. Cumva coronavirusul a folosit drept punte intre cei 2 neuroni functionali și ai reușit. Din păcate însă asta a produs suprasolicitare majora și unul dintre cei doi neuroni a decedat așa ca ultimul a intrat in izolare, fapt lesne de observat citind ce ai mai reusit sa insailezi după ... Putem spune ca acest post a fost practic cântecul tău de lebădă! :-)))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cseacseavlez
cseacseavlez  •  18 Martie 2020, 11:44
Postat de hhannibal pe 18 Martie 2020, 11:18

Ce mai conteaza orasul atata timp cat se va juca (cel mai probabil) fara spectatori!?

ai dreptate...sa se joace la Cluj, virusi putini, stadione ca lumea, seminte de floarea soarelui mai putine...

Vezi toate comentariile (65)
Comentează