FOTBAL  »  LIGA 2  »  FARUL

EXCLUSIV / VIDEO „Mi-a băgat mâna în gât și am dat să-l lovesc!” » Dezvăluiri-șoc ale jucătorului dat afară de Farul: „Provocare pe față! I-am auzit complotând”

Adrian Pătulea, în stânga +16   FOTO
Adrian Pătulea, în stânga

Articol de GSP - Publicat marti, 24 ianuarie 2023 15:50 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2023 16:31

Adrian Pătulea (38 de ani) a oferit la GSP Live varianta proprie asupra altercației fizice care a dus la îndepărtarea lui de la Farul Constanța în 2016.

Fost atacant, Pătulea a jucat în trei rânduri la Farul: mai întâi în perioada august 2011 - august 2012, apoi între iulie 2015 și iulie 2016, ultima dată în sezonul 2017/2018.

În vara lui 2016, Pătulea a plecat pentru a doua oară de la Farul după un conflict cu președintele clubului, Auraș Brașoveanu. Adrian a fost acuzat că a încercat să-l lovească pe Brașoveanu, variantă susținută chiar de antrenorul echipei de la acea vreme, Ilie Stan.

Astăzi, la GSP Live, Pătulea a rememorat acele momente și a acuzat că îndepărtarea lui de la club a fost premeditată. Fostul atacant, care a înscris în total 33 de goluri în 53 de meciuri la Farul, susține că a fost provocat în vestiar și că totul a plecat de la Brașoveanu, care i-ar fi băgat mâna în gât.

Cel mai fericit moment trăit de Gigi Becali în cei 20 de ani la FCSB: „Am stat în mare bucurie și hohot de lacrimi”
FCSB
Cel mai fericit moment trăit de Gigi Becali în cei 20 de ani la FCSB: „Am stat în mare bucurie și hohot de lacrimi”

VIDEO. Adrian Pătulea, cu dezvăluiri uluitoare la GSP Live: „Ilie Stan și Brașoveanu locuiau sub mine. Auzeam tot ce vorbeau!”

„Eu ajutam jucătorii tineri neplătiți să se impună, să-și ceară drepturile, să nu mai accepte nimicuri. Încercam să le spun că așa cum eu primeam banii, trebuie să îi primească și ei, să-și ceară drepturile.

Treaba asta a ajuns și la urechile președintelui, Auraș Brașoveanu. El nu înțelegea ce se întâmplă de îi intrig eu pe alții să-și ceară drepturile.

Ghinionul lui Ilie Stan și Brașoveanu a fost că locuiau sub mine. Aveam apartamente într-o vilă, iar ei locuiau sub mine. Nu au fost conștienți că se aude tot ce vorbesc, iar o noapte întreagă au pus la cale cum să-l dea afară pe Adrian Pătulea.

Nu știau cum să facă să dea golgheterul afară. Voiau ca jucătorii să poată fi manipulați, iar eu eram un impediment”, a povestit Pătulea în studioul Gazetei Sporturilor.

Adrian Pătulea: „În vestiar, s-au aprins amândoi!”

„Știam tot ce urma să mi se întâmple a doua zi în vestiar. Am venit în vestiar, a început ședința tehnică. În prima fază, timp de 10 minute, nu s-a discutat despre mine.

+12 FOTO

Știam treaba asta, că nu vor începe direct cu mine, îi auziserăm. Apoi, ușor, ușor, s-au îndreptat către mine. A început Ilie Stan: «Băi Pătulea, ești un jucător de valoare, aveam pretenții...».

A bătut apropouri doar despre jocul meu în sine. Știind discuția care urma, am spus: «Vă mulțumesc, înțeleg, doresc să vă opriți aici. Voi părăsi acest vestiar. Îmi cer mii de scuze, nu vreau să mai particip la această ședință»”, a continuat Adrian.

Adrian Pătulea îi acuză pe Ilie Stan și Auraș Brașoveanu: „Provocare pe față! Am dat să lovesc”

„Mi-a băgat mâna în gât și am dat să-l lovesc!” » Dezvăluiri-șoc ale jucătorului dat afară de Farul: „Provocare pe față! I-am auzit complotând”
Auraș Brașoveanu

„Voiam eu să plec, fără tam-tam. Atunci a intervenit Brașoveanu: «Cine ești tu? Tu ești problema!». Am insistat, am spus că sunt jucători tineri în vestiar care vor să fie profesioniști, care cred în ceea ce le-am zis. Până la urmă, i-am spus că nu e nevoie să continue, că plec.

Și mai rău s-a aprins. Mai rău. Amândoi chiar. Atunci am realizat că asta încercau să facă, să mă provoace, să mă atace. Am răbdat, iar ei au simțit că nu voi avea o reacție.

Am spus stop, președintele Brașoveanu a venit în fața mea, cu tupeu, ca și cum știa ce are de făcut. M-am ridicat, i-am zis: «Gata, ajunge!», iar el mi-a băgat mâna în gât. O provocare pe față!

Atunci am reacționat. Îmi cer scuze, vă spun public, am dat să lovesc. Nu mai era doar o mână în gât, era periculos. Nu l-am lovit, am dat mai mult prin aer decât în el. A simțit că și-a îndeplinit obiectivul și a fugit din vestiar.

Apoi au spus că am dat, că l-am lovit. Stan zicea că nu credea că pot face așa ceva, simțeam că ține cu președintele”, a încheiat fostul atacant, retras din activitate între timp.

Domnul Ilie Stan m-a dorit foarte mult când era la Chiajna. A insistat să lucreze cu mine. Apoi, când a plecat în Irak, m-a contactat să lucrăm împreună acolo. L-am considerat un om deosebit și încerc să fac asta în continuare. Dar mi-am dat seama că sistemul românesc acaparează orice om

- Adrian Pătulea

După acel scandal, Pătulea a semnat cu Pafos, din Cipru. A revenit în România un an mai târziu, la noul club Farul.

Mai multe știri din Liga 1: 

CFR Cluj l-a cedat pe fotbalistul dat „dispărut” la alt club din România

Și-au luat Briceag » Fostul fundaș de la FCSB face vizita medicală și semnează cu noua echipă

Citește și:

Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă
Liga 2
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (1)
thefirstman
thefirstman  •  24 Ianuarie 2023, 21:20

Stan se vede pe el ca nu e in stare sa se impuna in fata nimanui, nici juniorii nu-l iau in seama.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează