FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U18 - MACEDONIA U18

Marea speranță de la FCSB a salvat România U18 » Gol de excepție în ultimul amical, din foarfecă!

Matei Tănasă, în dreapta / Sursă foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / frf.ro
Matei Tănasă, în dreapta / Sursă foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / frf.ro

Articol de - Publicat sambata, 17 iunie 2023 17:09 / Actualizat sambata, 17 iunie 2023 17:41

Naționala U18 a României, preluată din această vară de tehnicianul Adrian Dulcea, a remizat, vineri, în testul de verificare contra reprezentativei similare a Macedoniei de Nord, scor 1-1. Partida s-a jucat la Tunari, pentru ca cele două naționale să se revadă duminică, 18 iunie, la Popești-Leordeni.

Formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2005, reprezentativa U18 a „tricolorilor” s-a mulțumit doar cu un egal în întâlnirea amicală cu nord-macedonenii. 

Oaspeții au deschis scorul prin Manoljov, în minutul 29, însă România a reușit egalarea în minutul 68, când Matei Tănasă, marea speranță a celor de la FCSB, a izbutit să egaleze spectaculos, din foarfecă, notează frf.ro. Naționala noastră a rămas în „10” în minutul 86, după ce căpitanul Matteo Duțu, legitimat la Lazio, a văzut al doilea „galben”.

România U18: 1. Răfăilă (GK) – 2. Aioanei, 20. Tudose, 21. Duțu-cpt., 3. Vlăsceanu (4. Anișorac 70′) – 8. Stancovici (18. Manolache 46′), 6. Gogescu (5. Costea 46′), 7. Dulcea (15. Cibi 89′) -10. Călin, 9. Răducan, 11. Tănasă (17. Capac 70′)
Antrenor: Adrian Dulcea
Rezerve: 23. Becze – 13. Ferroni, 14. Moraru, 16. Dragu, 19. Șiman, 22. Bădescu

FCSB mizează pe Matei Tănasă

Mijlocașul ofensiv al roș-albaștrilor, pe care vicecampioana se va baza din următorul sezon, e unul dintre liderii generației sale, iar Gazeta Sporturilor a anunțat zilele trecute că acesta va avea un rol important la FCSB în anii următori.

Matei Tănasă, fotbalist născut 2005, e un produs al academiei roș-albaștrilor. El a impresionat la juniori pe parcursul anului trecut, iar oamenii de la FCSB anticipează că puștiul va progresa și mai mult în viitor, mai ales că reprezintă o soluție pe termen lung din punctul de vedere al eligibilității pentru regula U21.

Tănasă are două prezențe în echipa de seniori a celor de la FCSB: a prins 34 de minute în Clinceni - FCSB 0-3, în februarie 2022, în Liga 1, și 2 minute în FC Botoșani - FCSB 0-2, în decembrie 2022, în Cupa României. 

Lotul României U18:

  • Portari: Matyas Becze (AFK Csikszereda)Vlad Răfăilă (Farul Constanța)
  • Fundași: Mario Geană (FCSB)Mario Aioanei (Farul Constanța)Mario Tudose (SL Benfica / Portugalia)Matteo Duțu (Lazio Roma / Italia)Leonardo Ferroni (AC Milan / Italia)Robert Bădescu (FC Rapid 1923)Laurențiu Vlăsceanu (FCSB)Ionuț Anișorac (UTA Arad), Denis Dragu (Universitatea Craiova)
  • Mijlocași: Cosmin Costea (Farul Constanța)George Gogescu (FCSB)Fabiano Cibi (UTA Arad)Patrick Dulcea (Farul Constanța)Victor Stancovici (FCSB)Alexandru Șiman (AC Milan / Italia)Alexandru Capac (Torino Calcio / Italia)Luca Manolache (FCSB)Alberto Călin (Universitatea Craiova)Matei Tănasă (FCSB)
  • Atacanți: Iustin Răducan (CSA Steaua)Ștefan Moraru (FCSB)

VIDEO Cornel Dinu, după Kosovo - România 0-0: „După nume, Pușcaș e mai mult la vânătoare decât pe terenul de fotbal”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Un fost mare internațional dă de pământ cu „tricolorii”: „E bizar! Să facă precum cei din Kosovo”

A izbucnit la TV după ce a văzut ce au făcut Burcă, Mihăilă și Marin: „Lipsă de educație! Bate «momentul Lovin»”

Citește și:

Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Euro 2024
Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă
Liga 2
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (2)
TDan1973
TDan1973  •  18 Iunie 2023, 08:01

Este crescut de Didi Iași

elefterie
elefterie  •  17 Iunie 2023, 19:36

Dacă tot vorbiți mai mult despre juniorii Fcsb decât despre ai României, să ne reamintim cât de mult și-a dorit Fcsb U19 să câștige (chiar pe stadionul Steaua!) Supercupa de Tineret. NU a reușit, pentru că în meciul disputat în data de 3 iunie, Universitatea Craiova, câștigătoarea primei ediții a Ligii de Tineret și viitoarea reprezentantă a României în UEFA Youth League, a reușit să câștige și Supercupa! Stadionul ăla nu-i pentru Fcsb!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează