FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

„Tricolorii”, presiuni la FRF ca Mirel Rădoi să rămână selecționer: „E prima dată când am văzut așa ceva!”

â
â

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021 20:11 / Actualizat miercuri, 17 noiembrie 2021 21:28

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a dezvăluit că jucătorii naționalei le-au cerut șefilor federației să facă totul posibil ca Mirel Rădoi să continue pe banca României.

Mai vinovat decât Rădoi!
LIECHTENSTEIN - ROMÂNIA 0-2
Mai vinovat decât Rădoi!

„Ne-am întors de la Vaduz, au venit 12 jucători cu căpitanul de echipă și ne-au cerut președintelui și mie să stăm de vorbă. Am discutat cu ei și au declarat foarte clar că ei sunt foarte fericiți cu acest antrenor din punct de vedere al calității discuției pe care o are în legătură cu fotbalul pe care vor să-l joace, al atmosferei, al comuniunii sufletești între ei și antrenor.

Au cerut să-l convingem să continue. Vom avea încă o discuție cu el care va avea loc la începutul săptămânii viitoare. Este prima dată când văd o astfel de inițiativă și am rămas foarte surprins. Nu știu de ce n-au venit toți jucătorii, probabil au fost delegați cei 12. Erau din toate straturile de vârstă, experiență și importanță. 

Doar nu era să vină Enes Sali și să ne spună treaba asta. S-au exprimat în numele tuturor jucătorilor. Încercăm să avem un dialog”, a declarat Stoichiță la emisiunea „Fotbal Club” de la DigiSport.

Alternativa, în cazul în care Rădoi refuză

Stoichiță a declarat că FRF se va reorienta spre un antrenor român dacă nu reușește să-l convingă pe Mirel să rămână: „În cazul în care nu va accepta Mirel un contract pentru două competiții, Liga Națiunilor, care nu va avea un obicetiv principal și calificarea la Campionatul European, ne vom orienta spre cea mai logică opțiune pentru echipa națională”

Întrebat despre posibilitatea ca Dan Petrescu să fie ofertat pentru postul de selecționer, directorul tehnic a dezvăluit că tehnicianul a mai fost o dată pe lista FRF, dar atunci clujenii au refuzat să-l lase pe Petrescu la națională.

Dan Petrescu la naționala României? Reacția CFR-ului: „FRF să facă o ofertă”
CFR Cluj
Dan Petrescu la naționala României? Reacția CFR-ului: „FRF să facă o ofertă”

„Federația nu discută cu antrenori sub contract fără aprobarea președintelui clubului. Sunt principiile după care ne ghidăm.  Noi am mai discutat cu CFR, cu domnul Varga, cu domul Copilu acum câțiva ani de zile. 

Și cu Dan Petrescu după ce am primit aprobare de la ei, dar am fost refuzați. El era sub contract atunci. El a zis că dacă ar fi de acord clubul, nu era împotriva unui contract la națională, dar după aceea domnul Varga și Copilu au zis clar că au nevoie de el”, a colcluzionat Stoichiță.

Citește alte știri despre echipa națională:

Un român a prins echipa ideală! Cum arată cel mai bun „11” al preliminariilor din Europa pentru CM 2022

Gică Hagi și-a prezentat planul la TV, apoi a refuzat „naționala”: „Dezvolt un alt proiect”

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (7)
sakamoto
sakamoto  •  18 Noiembrie 2021, 11:20

Daca iubaretii jucatori l-au dorit pe Radoi cu atita ardoare, de ce n-au cistigat meciul cu Islanda? Au dat totul pe teren, alesii lui Radoi? Nu prea! Altul la rind. Unu care are bacul, scoala de antrenori si nu in ultimul rind...REZULTATE!

torque07
torque07  •  18 Noiembrie 2021, 09:26

Iar toti expertii isi dau cu parerea :))) Nu stiu ce idee aveti voi despre nationala . Acolo nu e antrenor...e selectioner. Oricine ar veni, jucatorii tot aceeasi o sa fie. Si daca jucatorii s-au atasat de el, si a reusit sa faca grup, cel mai bine ar fi sa ramana. Voi vorbiti de schimbari? Pai nu schimbam de 20 de ani si nu rezolvam nimic? NU credeti ca e cazul dupa atatea esecuri cu eterna solutie "demisia" sa incercam sa schimbam altceva? Lasati-l pe Radoi acolo..i-i stie pe jucatori de mici, a legat acum grupul si la nationala mare. Merge cat de cat treaba avand in vedere materialul disponibil..dat afara pt ce? Ca a ratat calificarea la mondial? Da... am fi noi vreo Germanie a estului si trebuia sa facem spectacol. Voi vedeti ce e in campionatul intern? Aia e oglinda nationalei asa ca mai bine v-ati lega de LPF si de sefii de cluburi din liga mamaliga.

1690324144614070
Viorel Ignat  •  18 Noiembrie 2021, 05:13

Aceste lucruri se pot asemăna cu un grup spărgător de greva sau asa ceva care nu dorește schimbări, reînnoirii, etc doar pt a nu pierde anumite facilități, cum adică niște perdanți țin în loc sa zicem dezvoltarea ulterioara,când ei poate nici nu o sa mai facă parte din următoarea echipa,?! Asa ceva cum poți sa debitezi ,doar sa va salvați posturile ,cum ieșim din mocirla asta cu asemenea prejudecăți!? Suntem penibilidomnilor de la FRF!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează