GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Klaus Iohannis cere revocarea acordului cu Patriarhia: „Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări” » CTP, furibund: „Situație cât se poate de idioată!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 12:24

Klaus Iohannis, președintele României, a susținut o conferință de presă înaintea ședinței cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela și alți miniștri, în care a anunțat că va revoca „așa-zisul acord cu Patriarhia”.

  • CONTEXT: Șeful statului critică protocolul încheiat de Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă Română pentru zilele dinaintea sărbătorilor. Marcel Vela precizase aseară că românii vor putea ieși din case, în zilele de vineri și sâmbătă, între 7 și 17, pentru a lua pâinea sfințită din locuri special amenajate în toate parohiile de către personalul bisericii și de către voluntari. „Exact ca la magazinele comerciale. În declarație, credinciosul va face precizarea „pentru ridicarea sfintelor paști”, a anunțat șeful MAI. 

VIDEO. Klaus Iohannis vrea revocarea acordului MAI - Patriarhie

„Suntem în prima zi din starea de urgența prelungită, iar din păcate nu avem niciun motiv de relaxare. Sunt peste 7.000 de cazuri de infectare. Nici vorbă de relaxare Ca să fie foarte clar, repet ceea ce am spus ieri: staţi acasă!

Mulți români au înțeles după declarațiile făcute aseară că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste. Este regretabil să observăm, și în viața noastră, și în viața publică, că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo.

Voi solicita premierului Orban şi ministrului Vela să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care să respecte principiul: «Staţi Acasă», să respecte starea de urgență și Ordonanțele militare.

Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu Ministrul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții, același lucru pe care îl spune Organizația Mondială a Sănătății: stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”, a declarat Klaus Iohannis.

CTP: „Situație cât se poate de idioată” 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre bâlba autorităților române și a criticat acțiunile Ministerului de Interne și ale Patriarhiei.

„Situația e cât se poate de idioată! Nu pot folosi alt cuvânt. Președintele s-a aflat în fața acestui barter între Patriarhie și Poliție, plus ministrul Orban, din care se spera că ambele partide, Biserica Ortodoxă și partidul domnului Orban, să câștige capital politic. A fost încheiată această tocmeală pe la spatele președintelui Iohannis. Rezultatul e scăderea încrederii în autorități, cel mai grav simptom”, a fost reacția lui Cristian Tudor Popescu.

GALERIE FOTO. Imagini inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre pandemia de coronavirus: 

Donald Trump a tăiat finanțarea de jumătate de miliard de dolari pentru Organizația Mondială a Sănătății: „Ați promovat dezinformările Chinei”

Ministerul Sănătății, detalii despre situația din spitalele din România: „Așa putem face față” + câte teste se vor face pe zi în țară

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (36)
2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  15 Aprilie 2020, 18:17

Sclavi nu înseamnă jignire,nu înțeleg ce :moderati" voi.Cum se cheamă cineva care NU ARE ÎNCOTRO și TREBUIE să meargă să culeagă sparanghel sau căpsuni sau orice altceva..Sclavie se cheamă chiar dacă modernă..In ce te privește pe tine ILUMINATULE cine ți-a zis că trebuie să fi fotomodel ca să vezi că Merlel e o boccie?Și, da Merkel a cerut sclavi,iar Werner s-a executat în totil și la timp,că doar nu s-au dus bieții oameni cu autocare și microbuze peste câmp...Evident că au fost trimiși de cei care au puterea aceasta....Lămâie trebuie să consum la ineptiile pe care le posteaza iluminati ca tine,care se bagă in seamă fără a fi treaba lor... .

standart
standart  •  15 Aprilie 2020, 15:21

Daca trece voluntarul cu lumanarea pe strada si cine vrea iese sa ia lumina, unde e pericolul? De ce nu inchizi megaimage? Pietele? Acolo e ingramadeala zilnic. Atat timp cat nu se intra in Biserica, cat timp lumea sta la 2 metri sa ia pastele si cata vreme lumea asteapta in fata locuintei lumina nu e nicio problema. Femeile alea care cos masti in spatiu inchis nu-s in pericol? Vanzatoarele, farmacistii, ***? Am luat-o danga cu totii?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  15 Aprilie 2020, 12:45

Anticreștinii sa se abțină...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează