INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RĂZBOI

EXCLUSIV / UPDATE Mihai Leca a scăpat de războiul din Ucraina! Cum și când va ajunge în România

Imagine de azi din Ucraina: oamenii și-au înghesuit lucrurile în mașini și și-au părăsit casele. Foto: ImagoImages +29   FOTO
Imagine de azi din Ucraina: oamenii și-au înghesuit lucrurile în mașini și și-au părăsit casele. Foto: ImagoImages

Articol de - Publicat joi, 24 februarie 2022 17:46 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 17:48

Rusia a invadat în această dimineață Ucraina, iar Guvernul a oprit orice activitatea sportivă pentru 30 de zile, fiind declarată stare de război.

Mihai Leca (29 de ani) joacă de jumătate de an în Ucraina, la FK Lviv. Fundașul a fost șocat dimineață, când a văzut ceea ce s-a întâmplat în estul Ucrainei, iar acum se pregătește să se întoarcă acasă, prin Polonia.

UPDATE VINERI, ora 17:45 / Mihai Leca, în avionul spre România

Mihai Leca este în aceste momente în Polonia, pe aeroportul din Cracovia. La ora 18:00 se va îmbarca în avionul spre România.

Mihai Leca a scăpat de războiul din Ucraina! Cum și când va ajunge în România
Lvov, orașul în care se află Leca, este la granița dintre Polonia și Ucraina, la 540 de km de capitala Kiev

Mihai Leca pleacă din Ucraina: „Fac bagajul și vin acasă! Ne ajută clubul să ieșim prin Polonia”

- Salut, Mihai! Cum ești?
- Din fericire bine... Însă trăim vremuri grele. Cine se aștepta la așa ceva? Am fost în cantonament în Antalya timp ce o lună de zile, am fost puțin rupți de ce se întâmplă aici, dar iată că am revenit și a și început situația grea. Aseară am citit știrile și m-am culcat, fiind convins că nu se va ajunge aici.

- Cum a fost dimineață?
- Cum m-am trezit și am deschis internetul pe telefon au bubuit mesajele. Aveam multe. Nu înțelegeam ce se întâmplă. Am deschis TV-ul și am văzut.... Incredibil! Trebuia să avem antrenament, apoi să plecăm în deplasare, aveam meci la Oleksandria.

- Îmi ziceai ceva de o ședință la club când te-am contactat prima dată.
- Da, am avut o ședință la club, în mare parte nimeni nu știe la ce să se aștepte. Poate dura 30 zile această întrerupere a sezonului, poate dura două sau mai multe luni. Ne-au dat 3 zile libere și ne-au zis că putem merge chiar acasă. Noi, străinii din echipă am decis să plecăm spre casă, cei de la club ne ajută cu mașinile să mergem prin Polonia.

- Prin Polonia?
- Da, păi ai văzut că vama spre România este blocată. Probabil că va dura puțin până voi ajunge. Am discutat și noi între noi, să vedem ce facem. Acum îmi strâng bagajul.

Mihai Leca a scăpat de războiul din Ucraina! Cum și când va ajunge în România
Mihai Leca

- Te mai întorci în Ucraina?
- Nu știu ce să zic. E o situația căreia îi găsești greu o dată de final. Nu știu ce să zic. Dar mă îndoiesc că acest război, pentru că aici vorbim deja despre război, va dura doar câteva zile. Asta este, trebuie să ne rugăm să se rezolve cât mai repede în primul rând pentru oamenii nevinovați.

Cei de la club ne lasă să plecăm dacă vor vedea că lucrurile escaladează. Îți dai seama că nu-ți pot spune nimic dacă această situație va dura 2-3 sau mai multe luni. Ce pot să facă? 
- Mihai Leca, fundaș FK Lviv

Rusia a invadat Ucraina » Insula Șerpilor, capturată!
RĂZBOI
Rusia a invadat Ucraina » Insula Șerpilor, capturată!

Mihai Leca, fotbalist român în Ucraina: „Nimeni nu credea într-un conflict armat"

- Cum e prin oraș?
- Credeam că suntem mai feriți aici. Fiind în cealaltă parte a Ucrainei, dar ați văzut că au fost atacuri și pe aici. E multă agitație, mașini peste tot. Colegii pe care îi am din Ucraina chiar încearcă să-și aducă familiile aici, de la Kiev sau Odesa. Ce-i drept, eu stau într-un sătuc, lângă Lviv, la 12 kilometri, dar lumea e agitată și aici, pe la magazine, peste tot. Îți dai seama, toți caută să-și facă anumite provizii, cine știe ce poate urma?

9 meciuria strâns Mihai Leca la FK Lviv în acest sezon, formație de pe locul 12 în Ucraina

-Dar ce-ți ziceau colegii ucraineni despre conflict, exista o tensiune de ceva vreme...
- Așa e, noi n-am simțit mare lucru. Toți credeau că este o problemă politică, nimeni nu se aștepta să înceapă un război. Toată lumea e șocată de atacul Rusiei. Nu credea nimeni că se va ajunge aici. Sau nu știam noi, oamenii de rând, probabil că politicul știe. Primele gânduri negre au apărut după ce s-a declarat stare de urgență. Până atunci era o oarecare liniște.

Tu cum ești?
- Nu-s panicat, dar nici liniștit nu ai cum să fii. E o situație sinistră, vremuri grele. Ce să fac? E ciudat, chiar îmi zicea un coleg că a fost trezit de siernă, nu credeam că voi trăi așa ceva. Sperăm să se rezolve curând, numai de asta nu mai aveam nevoie după pandemie. 

Am fost și în Irak, cu Ilie Stan. Am avut meciuri chiar la Baghdad. A fost o perioadă ok. Am învățat multe lucruri și cumva m-am maturizat mult. În Baghdad era lumea liniștită, deși se simțeam pe ici colo urmele războiului 
- Mihai Leca, fundaș

Răzvan Luțac, jurnalist GSP.RO: „Putin nu avea motive să atace Ucraina”

Citește și: 

Mircea Lucescu, mesaj din Kiev, după atacul Rusiei: „Nu sunt laș! Cum să fac așa ceva?!”

Editorial Narcis Drejan: „Tibi Ghioane, om care face școala de antrenori la Kiev și care a jucat 10 ani în Ucraina, încearcă să ne dea o lecție”

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (4)
valyomanyd
valyomanyd  •  24 Februarie 2022, 17:08

Ati inteles ? Leca a PARASIT Ucraina ( in titlul articolului) In cuprins: se PREGATESTE ! :)))

347655969058390
Ion Popescu  •  24 Februarie 2022, 17:04

MAE romsan a cerut de mult ca romanii sa plece.

manowar_
manowar_  •  24 Februarie 2022, 16:40

vino la Dinamo !!! aici nu avem bombe !! avem meciuri linistite !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează