SPORTURI  »  TENIS  »  NEMULȚUMIRE

Gerard Pique, luat la țintă de Alexander Zverev: „Cupa Davis trebuie să revină la formatul original! Istoria tenisului, ruinată pentru bani”

Alexander Zverev // foto: Guliver/gettyimages
Alexander Zverev // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 octombrie 2021 15:53 / Actualizat duminica, 24 octombrie 2021 16:32

Alexander Zverev (24 de ani, locul 4 ATP) a anunțat că nu va participa la Cupa Davis, fiind nemulțumit de modificările aduse competiției în 2019 de către ITF după injecția financiară făcută de compania deținută de Gerard Pique (34 de ani), fotbalist la Barcelona.

  • Cupa Davis se va desfășura în acest an între 25 noiembrie și 5 decembrie.
  • Competiția va avea loc în 3 locații. Grupele și câte un sfert de finală vor fi găzduite de Innsbruck (Austria) și Torino (Italia), iar celelalte două sferturi de finală, semifinalele și finala se vor juca la Madrid (Spania).

Complet nemulțumit de formatul Cupei Davis, Alexander Zverev a transmis că nu va lua parte la ediția din acest an. El a absentat și în 2019, protestând și atunci împotriva noilor regulilor impuse de ITF după ce Kosmos, compania înființată în 2017 de Gerard Pique, s-a angajat să plătescă Federației Internaționale de Tenis 3 miliarde de dolari pentru următorii 25 de ani.

Alexander Zverev protestează împotriva Cupei Davis și a lui Gerard Pique

„Trebuie să revină la formatul original. Eu sunt o persoană care se ține de cuvânt. Nu am jucat acum doi ani și nu o voi face nici acum. Vreau să câștig Cupa Davis normală, nu acest turneu schimbat de o persoană din afara lumii tenisului”, a „tunat” Zverev, potrivit Mundo Deportivo. O aluzie clară la Gerard Pique, fundașul central al Barcelonei.

„Nu poți ruina istoria tenisului pentru bani. Acest lucru mă întristează”, a mai spus Zverev. 

Ce s-a schimbat la Cupa Davis

În 2018, Federația Internațională de Tenis a aprobat schimbarea formatului Cupei Davis. A fost prima schimbare a formatului din istoria competiției, înființată în 1900. Decizia a fost luată la întrunirea anuală a Consiliului ITF, de la Orlando (Florida).

Competiția și-a schimbat numele în World Cup of Tennis Finals și s-a transformat într-un unic turneu la care participă 18 echipe.

Ele sunt împărțite în 6 grupe de câte trei echipe. Cele 6 câștigătoare de grupă, plus cele mai bune două echipe de pe locul 2 (bazat pe procentajul meciurilor câștigate, urmat de procentajul seturilor / game-urilor câștigate), avansează în sferturi, care vor începe pe 29 noiembrie.

Fiecare întâlnire se va compune din două meciuri de simplu și unul de dublu, în sistem „cel mai bun din 3 seturi”. 

Mai multe știri din tenis: 

Simona Halep anticipează un meci greu cu Gabriela Ruse la Transylvania Open: „Joacă foarte bine. Sper să am timp să mă acomodez”

Ignorată de sponsorii mari, o africancă se îndreaptă spre locul 1 WTA! Billie Jean King e entuziasmată

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (1)
c23665
c23665  •  24 Octombrie 2021, 17:45

Istoria tenisului a fost ruinata de apariția batatorilor de covoare tip Zverev.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează