SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Dezvăluiri despre decizia radicală luată de Naomi Osaka la Roland Garros » Sora japonezei dă primele explicații: „Toată lumea i-a spus asta. Încrederea ei era complet distrusă”

Naomi Osaka boicotează conferințele de presă de la Roland Garros // FOTO: Guliver/GettyImages +5   FOTO
Naomi Osaka boicotează conferințele de presă de la Roland Garros // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 31 mai 2021 08:19 / Actualizat luni, 31 mai 2021 17:48

Mari Osaka (25 de ani), sora lui Naomi Osaka (23 de ani, 3 WTA), a dat mai multe detalii despre decizia japonezei de a boicota întâlnirile cu presa din timpul Roland Garros, din cauza atitudinii jurnaliștilor față de ea și a faptului că o afectează în plan mental.

Într-un mesaj postat pe Twitter de Tumaini Carayol, jurnalist sportiv la The Guardian, și și de Ben Rothenberg, Mari Osaka explică ce a determinat-o pe Naomi să nu participe la conferințele de presă.

De ce a renunțat Naomi Osaka la conferințe de presă de la Roland Garros

Sora jucătoarei dezvăluie că faptul că acesteia i s-a amintit constant că nu are cele mai bune rezultate la turneele pe zgură, inclusiv de către cineva din familie, a determinat-o să ia această decizie radicală.

Naomi mi-a povestit înainte de turneu că un membru al familiei a venit la ea și i-a spus că este slabă pe zgură. La fiecare conferință de presă i se  spune că are un record negativ pe zgură! Când a pierdut în turul 1 la Roma, nu era OK din punct de vedere mental. Încrederea ei era complet distrusă și cred că opiniile oamenilor i-au intrat în cap, iar ea crede că este slabă pe zgură. Asta nu este adevărat, iar ea știe că, pentru a se descurca bine și pentru a avea o șansă la câștigarea Roland Garros, trebuie să creadă că o poate face. Acesta este primul pas pe care un atlet trebuie să-l facă, să creadă în el.

Soluția ei a fost să blocheze totul. Să nu discute cu nimeni care o va face să se îndoiască de e. Își protejează mintea, de aceea i se spune sănătate mentală.  Mulți dintre voi, când aud acest termen, se gândesc că trebuie să fii depresie sau să ai vreo boală pentru a putea folosi acest termen, sănătate mentală.

Nu știu ce va face în viitor având în vedere organizatorii turneului ripostează și amenință că o vor exclude, dar eu sprijin acțiunile surorii mele pentru că face tot ce e mai bine pentru ea. Jucătorii de tenis nu sunt plătiți pentru a merge la conferințele de presă. Sunt plătiți pentru a câștiga.

Dacă și alții vor să facă la fel, iar ea va crea un precedent pentru ca și alții, pe viitor, să o poată face? Când am pierdut singurul meci din circuitul WTA la care a trebuit să merg la conferința de presă,  am văzut titluri care spuneau că am plâns. Este jenant pentru jucători. Unii pot îndura, dar alții sunt chinuiți de asta
- mesajul lui Mari Osaka

Naomi Osaka, amenințată cu excluderea de la Roland Garros

„Am sfătuit-o pe Naomi Osaka să nu continue demersul de a ignora îndatoririle față de media în timpul turneului. Riscă să fie sancționată în conformitate cu Codul de Conduită. Încălcarea repetată a regulilor va atrage sancțiuni mai dure, precum eliminarea din tur, amenzi substanțiale și chiar suspendare de la următoarele turnee de Grand Slam”, au transmis organizatorii de la Roland Garros, într-un comunicat oficial. 

VIDEO. Rezumatul meciului Patricia Țig - Naomi Osaka 4-6, 6-7

Citește mai mai multe știri despre Roland Garros:

Naomi Osaka riscă excluderea de la Roland Garros » Gestul făcut după meciul cu Țig i-a adus o amendă de 15.000 de euro!

https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/rafael-nadal-si-novak-djokovic-despre-decizia-lui-naomi-osaka-de-a-boicota-interviurile-nu-am-fi-cine-suntem-azi-fara-presa-632884.html

Citește și:

Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Euro 2024
Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă
Liga 2
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (1)
maresal_rinu
maresal_rinu  •  31 Mai 2021, 23:07

Păi să joace tenis la ea în garaj și a rezolvat problema. *** milioanele alea multe vin și de la/cu ajutorul mass-media.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează